Photoshop lesz a Paint-ből?

0
10

Kezdetek óta része a rendszernek a Microsoft Paint, de az elmúlt években érezhetően megcsappant a rajzolóprogram iránti érdeklődés. A Microsoft azonban nem akarja elengedni a saját szolgáltatása kezét, erre utal, hogy a múlt hónapban sötét móddal gazdagította a felületet, ami kíméli a szemet és a monitort is. A napokban pedig egy újabb hasznos kiegészítőről adtak hírt.

A Microsoft honlapján megtalálható gif-en is jól láható, hogy az új funkcióval könnyűszerrel eltávolíthatjuk a háttérképet. Elég csak az eszköztár bal oldalán található, Háttér eltávolítása (Remove Background) gombra böknünk, majd egy kis gondolkodás után a mesterséges intelligencia közbenjárásával egykettőre teljesül is a kérésünk. Ráadásul ez még nem minden, ugyanis azt is eldönthetjük, hogy a háttér minden részének, vagy csak egy részének szeretnénk-e búcsút inteni.

A Microsoft egyelőre teszteli a funkciót, amelyről úgy tudni, hogy csak a Windows 11-ben lesz elérhető. További érdekesség, hogy a fejlesztők állítólag dolgoznak egy másik, szintén mesterséges intelligencián alapuló funkción, amely szöveges parancs alapján hozna létre képeket, a Midjourney vagy a DALL-E programok mintájára.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét