Raptor Lake Refresh – Új alaplapok érkeznek

0
13

Gyakorlatilag biztosnak számít, hogy az Intel idén ősszel frissíti a most elérhető, Raptor Lake-S kódnevű asztali processzorcsaládját, méghozzá a Raptor Lake Refresh sorozattal. Igazából számottevő újításokra nem kell számítani, viszont az új revízióra épülő lapka valamivel nagyobb órajelek elérésére lesz képes.

Technikailag az érkező modellek is megfelelnek majd a piacon kapható, LGA1700-as foglalatú alaplapoknak. Az Intel a partnereinek frissített, energiafelhasználásra vonatkozó specifikációkat is leadott, így készülnek majd az új változatok. A különbség annyi lesz, hogy a Raptor Lake Refresh sorozat valamivel nagyobb maximális fogyasztás mellett is stabilan működik, így kis ideig 350 wattot is képes lesz felvenni, de ehhez nem illeszkedik a legtöbb most elérhető alaplap. Ettől még az érkező processzorok működnek a ma megvásárolható rendszerekben, viszont a legnagyobb turbó órajeleket az újabb konfigurációkon tudják majd elérni.

Információk szerint a különbség nem lesz számottevő, tehát egy manapság megvásárolható, kvázi prémium kategóriás LGA1700-as alaplappal is jó teljesítményre lehet számítani. Viszont az abszolút maximalistáknak érdemes lehet majd új, modernizált alaplapra váltani, ha a Raptor Lake Refresh sorozatból választanak processzort maguknak, ezzel is nyerve némi extra órajelet.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét