Régi CPU-kkal nincs jóban az új videókártya-generáció (nagyon nincs)

0
159

Úgy tűnik, hogy az Nvidia GeForce Ampere (RTX 30 széria) kártyái akár 30%-al rosszabbul teljesítenek az AMD Radeon RDNA 2 (RX 6000 széria) kártyákhoz képest akkor, amikor régebbi CPU-k miatt bottleneckelve vannak (tehát a CPU nem hajtja ki a GPU-t).

Új eredmények szerint a csúcskategóriás Nvidia Turing (előző gen.) és Ampere (jelenlegi RTX 30 széria)  kártyák nem barátok a régebbi processzorokkal. Sajnos az a helyzet, hogy előfordulhat olyan is, amikor az RTX 3090 kevesebb teljesítményt nyújt egy ilyen CPU-val, mint egy AMD RDNA 1-es kártya, például a Radeon RX 5700 XT.

A Hardware Unboxed csatorna érdekes megállapítást tett, ugyanis az az eredmény jött ki, hogy a CPU hangsúlyos játékok esetében sokkal több képkockát kapunk egy AMD RX 5700 XT-vel, mint egy Nvidia RTX 3090-nel ugyanazt a processzort használva mindkét kártyával!

Hirdetés

Megdöbbentő eredmény, azonban magyarázat is van rá: valószínűleg szoftveres probléma okozza ezt, ugyanis nem kezeli olyan jól az Nvidia illesztőprogramja a gyengébb CPU-kat, mint a régebbi AMD-s társak.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét