Régóta várt funkcióval bővült az Instagram

0
769

Az Instagram napjaink egyik legnépszerűbb közösségi oldala, ennek ellenére sok tekintetben korlátozva van rajta a kommunikáció. A posztokban nem lehet linkeket elhelyezni – a “link a bióban” szófordulat az Insta-felhasználók számára már teljesen hétköznapinak számít. Ez azonban most megváltozott, miután Adam Mosseri, az Instagram vezetője a legutóbbi Instagram Channels beszélgetése során nem mást látott vendégül, mint Mark Zuckerberget a Meta fővezérét.

A képmegosztó oldalon mostantól a Giphy szolgáltatásán keresztül lehet különféle GIF-ekkel reagálni a kedvenc tartalomgyárosaink posztjai alatt. Érdekesség, hogy a Giphy korábban szintén a Meta birtokában volt, azonban a brit versenyhivatal, a Competition and Markets Authority – amely mostanában a Microsoft által felvásárolni kívánt Activision Blizzarddal kapcsolatos döntése miatt szerepel gyakran a hírekben – arra kényszerítette Zuckerberg vállalatát, hogy adja el a GIF-megosztós céget.

Mosseri azt is elárulta, hogy tesztelik a Reels videóknál a feliratok használatát. A Mosseri által megosztott képek tanúsága szerint ez a Meta által 2021-ben bevezetett automatikus feliratozási funkció kiterjesztését jelentheti. Elképzelhető, hogy a funkció nem jelenik meg azonnal minden felhasználónál, így érdemes ellenőrizni, hogy a legfrissebb változatot használjuk-e.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét