Remek hatótávolsága van az elektromos Porsche Macannak – És nem a hivatalos számok, hanem valós teszt alapján

0
67

Az Edmunds próbaútra vitte az új Porsche Macan EV-t, és sikerült bejutnia vele egy nem hivatalos hatótávtesztre. A Macan EV nem okozott csalódást, majdnem 80 km-rel többet teljesített, mint a kisebb Porsche Taycan EV.

Az Edmunds újságíróinak most lehetőségük volt kipróbálni a Macan EV prototípusát még a piacra kerülés előtt. Blake Wong, a szóban forgó értékelő azt is elárulta, hogy a Macan állítható légrugós lesz – ez nem is nagy meglepetés, tekintve, hogy a Porsche prémium SUV-járól van szó.

A Porsche még mindig nagyon titkolja új elektromos SUV-ját, így összefoglaló tesztelést még nem végezhettek rajta. A tesztet teljes egészében egy hosszú, egyenes autópályán végezték, ideális körülmények között (meleg, szélcsendes napon).

A teszt eredménye lenyűgöző, a Macan EV 478 km-t tett meg, ráadásul 7% még maradt is a „tankban”. Habár ugyebár ez azért csalóka, mert ha nem gyorsítunk-lassitunk, hanem konstans egy sebességet tartunk, akkor egy jól optimalizált benzines is 5 litert fogyaszt, nem beszélve egy dízelről. Mindenesetre szép eredmény, a kontextust azonban nem szabad feledni.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét