Rosszabb lesz a YouTube reklámok terén?

0
808

Már évek óta létezik egy reklámmentes verziója a YouTube-nak, amiért havidíjat kell fizetni, ellenben nincsenek rajta reklámok. Merthogy az előfizetéses nélküli, ingyenes oldalon a videók előtt, illetve közben is vannak hirdetések, így sajnos nem kevés kéretlen tartalmat kell elviselniük a felhasználóknak.

A videómegosztó persze minden eszközt igyekszik bevetni, hogy a YouTube Premiumra csábítsa a felhasználókat. Még attól sem riadnának vissza, hogy a mostaninál is hosszabb reklámokkal nyaggassák az embereket. Erről közleményükben adott hírt a Google, amelyben azzal indokolták ötletüket, hogy a nézők jobban kedvelik a hosszabb, de kevesebb reklámblokkokat. Öröm az ürömben tehát, hogy a tervek szerint hosszabbak lennének a hirdetések, cserébe viszont kevesebb alkalommal szakítanák meg velük a videókat.

Hogy egészen pontosan milyen hosszú reklámokra gondolt a YouTube, nem tudni, a kísérleti fázisban lévő változtatással egyelőre csak a felhasználók egy kis csoportja találkozhat. Nemrégiben az is kiderült, hogy a YouTube drasztikus eszközökhöz nyúl a reklámblokkolók visszaszorítása érdekében. Hamarosan egy egész képernyőt kitakaró figyelmeztetést fog megjeleníteni azoknál, akik ad blockert használnak a hirdetések kicselezésére.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét