Samsung Galaxy S24 sorozat: Az Exynos 2400 és a Snapdragon 8 Gen 3 processzorokról is új részletek szivárogtak ki

0
3044

A Samsung Galaxy S24 sorozat a tervek szerint még ebben a hónapban debütál az Unpackeden. Ezt megelőzően azonban egy új leak felfedte a Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy lapkakészlet részleteit, amely bizonyos régiókban a zászlóshajó telefonokat fogja táplálni.

Tavaly már tapasztalhattuk azt a gyakorlatot, miszerint a Samsung csúcstelefonokba egy kissé módosított, úgynevezett ’Snapdragon for Galaxy’ processzorok kerültek. Így lesz ez idén is.

Megbízható szivárogtatónk, Roland Quandt szerint a „tipikus Qualcomm régiókban” biztosan a Snapdragon 8 Gen 3 hajtja majd mindhárom S24 modellt – így az USA-ban és Kanadában e tekintetben nem lesz változás. Azonban az más régiókban – köztük Európában – az S24 és az S24 Plus az Exynos 2400 SoC-t kapja majd meg.

Érdekes módon azonban úgy tűnik, hogy a Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy nem kínál egyértelmű teljesítményelőnyt a szabványos Snapdragon 8 Gen 3-hoz képest. A forrásjelentés alapján, míg a Snapdragon 8 Gen 3 gyorsabb Cortex-X4 prime maggal rendelkezik (ami 3,39 GHz-en pörög 3,3 helyett), a többi mag lassabb, így kibalanszolja a teljesítményt. Mindezeket figyelembe véve meglepő lenne, ha a Galaxy Snapdragon 8 Gen 3 másként teljesítene, mint a más OEM-eknek szállított szokásos Snapdragon 8 Gen 3.

Ami az Exynos 2400-at illeti, az elsődleges magja állítólag 3,2 GHz-es. A két Cortex-A720 klaszter 2,6 GHz-en, illetve 2,9 GHz-en fut, míg a Cortex-A520 magok 1,95 GHz-es csúcsfrekvenciát tudnak.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét