Samsung Galaxy S4 GE: A Google I/O eddigi legnagyobb meglepetése

0
96

Már közel két órája tart az idei Google I/O. Már több mindenről volt szó, jelen pillanatban épp a megújuló Google chat applikáció van terítéken, de erről majd később. Sokan reménykedtek róla, hogy egy újabb Nexus modell fog érkezni, ám a racionálisabbak ebben kételkedtek. Végülis érkezett egy új Nexus, csak nem olyan, amire a legtöbben számítottak. Bemutatták a Samsung Galaxy S4 Google Edition-t.

Samsung Galaxy S4 GE: A Google I/O eddigi legnagyobb meglepetése

Most bizonyára a legtöbb olvasónknak leesett az álla. Kicsit mi is meglepődtünk, mivel ezt a fikciót már a kezdés előtt hallottuk, de kicsit erősnek éreztük, de tévedtünk. A Galaxy modellek nagyon népszerűek, de a kezelőfelülettől sokan ódzkodnak mondván, a TouchWiz kusza, túl sok erőforrást igényel, így inkább más gyártót választanak, ami az esetek többségében maga a Google. Miért? A Nexus élményért, pontosabban a Nexus UX-ért.

Hirdetés

Az amerikai felhasználóknak (nem lesz CDMA 🙁 ) ez a lehetőség június 26-tól meg fog adódni, mivel a Google és a Samsung újra kezet ráztak egymással és kiadtak egy (ál)Nexus-t. Az S4 GE a Play Store-on kívül a T-Mobile és az AT&T-nél lesz kapható, 16 GB-os változatban, amely természetesen LTE képes lesz és érthető okokból nyitott bootloaderrel érkezik. Gondolhatnánk, hogy oké, de ezt ma már bárki meg tudja oldani, hiszen könnyedén telepíthet egy Custom ROM-ot. De! A hab a tortán a frissítési folyamat, amely így természetesen a Google-től fog érkezni ugyanúgy, ahogy a Nexus-ok esetén.

A bejegyzés végére már csak egy kérdőjel maradt, az ára. Ezt a bejelentés végén közölte a keresőóriás: 650 dollár. Ennyiért majdnem két referenciamodellt kapunk, de ha valakinek fontos a 1080p kijelző és a jelenleg talán legerősebb hardver, azoknak minden bizonnyal megfogja érni ez a többletköltség.

Bazsa

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét