Semelyik másik gyártó nem fogadja el olyan gyorsan és olyan mértékben az AMD mobil processzorait, mint az Asus

0
208

Az Asus magában is képes bebizonyítani azt, hogy az AMD Ryzen processzorok igenis jól működnek a zászlóshajókban is. A ROG Flow X13-tól a Strix Scar 17 G733-ig minden méretű és fajtájú laptopot képes táplálni az AMD, ez nem kérdés. A gyárók eddig nem mutattak túl sok hajlandóságot az AMD CPU-jainak alkalmazására a high-end kategóriában, azonban ennek valószínűleg eljött az ideje.

Nem titok, hogy a legújabb Zen 2, Zen 3 processzorok piszok gyorsak, sok esetben gyorsabbak, mint Inteles kategória-párjuk. Tavaly is úgy véltük, hogy az AMD bebizonyította: igenis méltók arra, hogy a zászlóshajó laptopokba is szereljék őket. Ezt még mindig tartjuk, azonban az olyan gyártók, mint a Dell vagy HP, csúcs-ultrabookjaikban egyelőre még mindig csak az Intel erőforrásait használja (pl. Spectre).

Az Asus egyértelműen a mobil AMD processzorok legnagyobb támogatója, míg például az MSI elégedett azzal, hogy csak néhány modell esetében készítenek AMD variánst. Azonban az egyértelmű, hogy csak idő kérdése és a többi gyártó is az Asus nyomdokaiba lép, azaz szinte fele-fele gyártják majd az Intel-AMD laptopokat.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét