Snapdragon lesz az S24 Ultrában?

0
13

Minden esélye meglesz a Samsungnak 2024-ben, hogy elfeledtesse a félresikerült Exynos 2200-as lapkát, amellyel annyira problémás lett a Galaxy S22 család európai startja. Mindez azonban a pozitív kritikai és vásárolói fogadtatás ellenére is átmeneti állapot volt. Hiába intettek óva a Samsungot még az olyan rajongói oldalak is a házi lapka visszatérésétől, mint a SamMobile, végül az Exynos 2400 csak bemutatkozott.

Egy új forrás úgy hallotta egy koreai informátortól ugyanis, hogy minden Galaxy S24 Ultra Snapdragon 8 Gen 3-mal kerül forgalomba, piactól függetlenül. Ezt olvasva azért felmerül pár kérdés. Vajon miért akar a Samsung biztosra menni a legdrágább S24-gyel, netán maga sem bízik a papíron remek és remélhetőleg a gyakorlatban is lehengerlő Exynos 2400 hibátlan startjában?

Nyilván presztízskérdés a Samsung félvezető részlegének a saját lapka tervezése és gyártása, költségeket is lehet fogni vele, és mindig jó több forrásból alkatrészt szerezni, hátha beszállítói nehézségek adódnak. Ám 2024-ben, amikor a 3 nm-es Apple A17 Próval szemben a komplett androidos csúcsgeneráció valószínű 4 nm-en marad, nem férhet bele még egy baki.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét