Sony Honami lehet az idei év legnagyobb durranása

0
367

Sony Honami lehet az idei év legnagyobb durranásaA Sony okostelefon filozófiája kezd egyre jobban hasonlítani a Samsungéra.  Az Xperia kezd olyan magasságokat elérni a termékpalettán, mint a Galaxy a riválisnál. Sajnos az ennek ellenére az eredmény korántsem olyan hatásfokú, mint a koreai cégnél, bár az első negyedévük elég bíztatóra sikeredett. Úgy tűnik az elmúlt egy hét a koncepciókról és látványtervekről szól, hiszen tovatűnt a HTC One és a Galaxy S4 iránti vágyakozás, így mindenki valami újra, valami olyan vágyik, ami még nem volt. Ezt hozhatja el a Sony Honami.

Ha végignézünk a japán cég mobiljain, kicsit az lehet az érzésünk, hogy mintha egy lépéssel mindig le lennének maradva a Google, a Samsung és főleg a HTC modelljei mögött. Az akarat és az elszántság megvan, de valami hiányzik. Ugyanez mondható el a kamerájukra is. Az okostelefon előtti időkben a Sony Ericsson-ok a többi gyártóval összehasonlítva nagyon is elfogadható képeket készítettek (Cybershot), de mióta a hardver és a szoftver is megengedi az egyre jobb lencsék használatát, a többiek felnőttek, sok esetben pedig talán már túl is lépnek a Sony-n. Elképzelhető, hogy e hiányosságok miatt nem sikerült még a piacvezetők közelébe kerülni, de ne felejtsük el azt sem, hogy a tavalyi évig erősen megosztott cégben nagy nyomást gyakorolt az Ericsson. A “szétválás” óta úgy fest valami megváltozott. Egyre szebbek a telefonok (Xperia Z), és egyre nagyobb terveket sző a Sony, nincs ez másképp a most előkerült koncepció kapcsán sem.

Sony Honami lehet az idei év legnagyobb durranásaA Honami látványterve zseniális, és ha csak a fele valósulnak meg azok közül, amit róla írnak, már akkor az egyik legjobb telefon lenne az idei piacon. Kezdjük rögtön a SoC-kal: a minap napvilágott látott hírek szerint a Snapdragon 800 tömegtermelése már a jövő hónap közepétől meg is kezdődhet, ennek megfelelően ha csúcsra akarnak érni, ezt kell alkalmazniuk. A tervek szerint ez így is fog alakulni, tehát a Sony lelke a Krait 400-as CPU-t fogja tartalmazni, melyben a magok 2,3 GHz-en ketyegnek. Az ehhez társuló grafikai teljesítmény az Adreno 330 lehet. A fent mér kivesézett kamera dolgon is változtatnának. A mai zászlóshajók az evidensnek számító 13 MP-es kamerát túlszárnyalva, egy 20 MP-es lencse kerülne a Honami-ba, melynél alkalmaznák a Nokia PureView 808-nál bevált pixel binning-et, amit aztán kombinálnának egy, a HTC megoldására hajazó (ultra pixel) super pixel eljárással, ezzel még jobb képminőséget elérve.

A következő figyelemre méltó tulajdonság a kijelzőt érinti, amelynél az egyelőre csak a televíziókban alkalmazott “Triluminos” (kvantumpontos) panel érkezhet a mobilba. Ennek segítségével a megjelenítés több, mint kiváló lehet, a színek már-már a valósággal vetekszenek, valamint intelligens háttérvilágításnak köszönhetően még több és élénkebb szín visszaadására, és még több textúra megjelenítésére képesek, állítja a Sony.

Sony Honami lehet az idei év legnagyobb durranása

Maga gépház természetesen a már Xperia Z-nél is alkalmazott ellenállóságot örökli, bár a formaterv picit változott. A szoftver. Úgy tűnik a koncepció kiötlője itt került dilemmába, Ennek oka, a nálunk is taglalt Google I/O, ami hamarosan megrendezésre kerül, és kérdéses, hogy melyik Android verzió lát majd napvilágot, ha egyáltalán lesz ilyen. Egy tény, hogy ha ez az “álom” beteljesedik és a Honami közel hasonló mivoltjában jelenik meg, akkor minden bizonnyal a legfrissebb Android fut majd rajta (Sony UI?) és vagy IFA gálán, vagy nem sokkal utána történhet meg a hivatalos bejelentés.

Zárásképp egy valamire hívnánk még fel a figyelmet: a készülék hátlapján megjelent egy Google felirat. Itt lesz talán a ötödik brand, aki Nexus készíthet?!

 

Bazsa

 

Képek forrása: AndroidHeadlines

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét