Tavaszi újdonságok a Toshibától

Elsőként a Toshiba Satellite L500-1U2-őt említeném, mely kimondottan a multimédiára van kihegyezve. Ennek szellemében került bele a legerősebb Dual Core-os processzor, az Intel T4500, mely a 2,2GHz-es sebességével mindennel megbirkózik. E mellé 4GB rendszermemória és nagy merevlemez jár, mely tényleg mindenre elegendő. A moziélmény fokozására szolgál az 1366×768 pixeles, LED-es HD Ready kijelző, mely a kategória egyik legszebb, legszínhűbb megoldása. Az erős alapfelszereltség mellé kiváló opciós lista is dukál: az n-es wlan, a webkamera, a kártyaolvasó, a DVD supermulti, a 3 USB port, az eSATA csatlakozó és a HDMI kimenet mellé numerikus billentyűzet, multimédiás gombsor és elképesztően elegáns, prémium festés is jár. Külön kiemelendő a 2 év világgarancia és a pécsi szerviz is. Ha emellé még az árát is megnézzük kár is tovább töprengeni: a bruttó 134.900 forintos árával a gép az idei tavasz egyik „best buy”-a.

A másik kiemelendő gép a Toshiba gémereket megcélzó masinája, a Satellite L500D-163. Ebben a gépben már az új AMD szív dobog, az Athlon II M300 pokoli tempóra képes. A memória és a merevlemez itt is 4 illetve 320GB, de egyéb paramétereiben sincsen semmi eltérés a fent említett géphez képest. A különbséget egy pár, ámde nem elhanyagolható dolog jelenti: itt egy ATI Mobility Radeon HD 4570 512MB-os videovezérlő gondoskodik a 3D-s megjelenítésről, mellyel már komolyabb játékoknak is nekiláthat az ember. A bruttó 154.900 forintos vételár nem sok, pláne hogy egy Windows 7 Home Premium oprendszer is jár mellé. Ellenben a festéssel itt spórolt a cég, ez a Toshiba klasszikus ezüst kialakítását kapta. Ennek ellenére a kategória egyik győztese lehet, hisz a magyar garancia hatalmas kényelem, sok macerától óvja meg az embert!

Ugyanis a gépek garanciális szervize a pécsi Laptopszalon Kft. is, ahol meg lehet tekinteni, és a fent említett árakon meg is lehet vásárolni a gépeket.

Gungl Ákos – techkalauz.hu

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?