Te is feltárhatod mi baja az iPhone-odnak

0
224

A Right-to-Repair mozgalom, vagyis az otthoni javítás jogáért küzdő vásárlók nyomására az elmúlt években több nagy technológiai vállalat is erőfeszítéseket tett, hogy a termékei akár házilagosan is szerelhetőek legyenek. Az egyik ilyen szereplő az Apple, amely 24 európai országban is útnak indította az Önkiszolgáló javítás néven futó programot.

Most pedig hamarosan mi mezei felhasználók is megkapjuk azokat a szoftveres hibafeltáró eszközöket, amelyekkel a profi szervizek dolgoznak. Ezt maga az Apple jelentette be a sajtószobáján keresztül. Az Önkiszolgáló javítás részeként az Egyesült Államok lakói már most letölthetik a diagnosztikai alkalmazást (Apple Diagnostics) iPhone-ra és Macre. A cég ugyanakkor figyelmeztet, hogy a szoftver azoknak készült, akik rendelkeznek az Apple-eszközök javításához szükséges tapasztalattal.

A hibafeltáró futtatásához iOS 17 vagy macOS 14.1 operációs rendszer szükséges, a vállalat pedig azt ígéri, hogy valamikor a jövő év során az Önkiszolgáló javításban érintett európai országokban is elérhetővé fogja tenni a szoftvert. Ezzel párhuzamosan az Apple azt is közhírré tette, hogy mostantól az iPhone 15-széria és az M2-es processzorral szerelt Macek otthoni javítása is támogatott.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét