ThinkPad-től a ThinkCentre-ig – Nézzük meg milyen PC-ket mutatott be februárban a Lenovo!

0
347

Miről lesz szó a cikkben?

 • A Lenovo a frissített ThinkPad Z13 és Z16 Gen 2-t a következő generációs progresszív felhasználók számára mutatta be
 • Az újratervezett ThinkPad X13 és X13 Yoga Gen 4 a rendkívül sokat utazó szakemberek számára legideálisabb
 • Új ThinkPad T és L sorozat fejlődni vágyó vállalkozások számára
 • A frissített ThinkPad E14 Gen 5 és az új E16 Gen 1 ThinkPad DNS-t szállít a kis- és középvállalkozások számára
 • 13 és 14 hüvelykes ThinkPad Professional Sleeves
 • A legújabb ThinkCentre Tiny-in-One (TIO) Gen 5 22 hüvelykes és 24 hüvelykes monitorok moduláris megoldást kínálnak számos felhasználási módra
 • Chromebook pártiak ne csüggedjetek, jön az IdeaPad Duet 3i és IdeaPad Slim 3

2023. február 27-én, az MWC 2023 kiállításon, Barcelonában, a Lenovo bemutatta legújabb PC- és Chromebook megoldásait. A progresszív és kortárs tervezési filozófiát magában foglaló legújabb gépek – beleértve a ThinkPad portfólió átfogó frissítését- a rendszerteljesítmény javítására, a fenntarthatóbb anyagok fokozottabb használatára és a felhasználói élmény folyamatos fejlesztésére összpontosítanak.

A ThinkPad Z13 és Z16 második generációs Windows 11 laptopok még több funkciót kaptak. A ThinkPad Z13 egy új, bio-alapú anyagakot használó lenszálas felső borírtást kapott az egyedi megjelenés és érintés érdekében. A Lenovo emellett bemutatta az újratervezett, negyedik generációs ThinkPad X13 és X13 Yoga termékeket is – keskenyebb keretekkel, új színekkel, anyagokkal és funkciókkal a hibrid munkavégzés és a mobilitás megkönnyítése érdekében. A 2023-as ThinkPad portfóliót a negyedik generációs ThinkPad T14s, T14 és a második generációs T16 workhorse laptopok egészítik ki, valamint csatlakozik a sorba a negyedik generációs ThinkPad L13, L13 Yoga, L14 és L15 is.

Azon vállalkozások számára, akik még nem engedhetnek meg maguknak igazán professzionális gépet, kiváló választás lehet az ötödik generációs ThinkPad E14 új 16:10-es kijelzőkkel vagy egy új, 16 hüvelykes ThinkPad E16. A gyakran utazók kedvelni fogják az új ThinkPad Professional Sleeve által nyújtott további védelmet, amely 13 hüvelykes és 14 hüvelykes méretben is elérhető. A rendkívül sokoldalú ThinkCentre Tiny-in-One Gen 5 monitor is kapott némi upgrade-et, hogy még több munkakörülményre legyen jó választás. A Chromebook rajongók se csüggedjenek, ugyanis bemutatták az IdeaPad Slim 3 Chromebook-ot, mely számos audio-, kép- és csatlakozási frissítést tartalmaz. Végül pedig egy rendkívül érdekes terméket is hoztak nekünk a Lenovo-sok, az IdeaPad Duet 3i-t.

A felsorolt termékek mindegyike elérhető a Lenov TruScale Device as a Service (DaaS) részeként is, ami digitális munkahelyi megoldások széles skáláját, rugalmas fizetési lehetőségeket, valamint azt a lehetőséget kínálja a szervezeteknek, hogy a fejlődő üzletmenetnek megfelelően egyszerűen méretezzék saját IT-jukat. A termelékenység és az alkalmazottak körülményeinek javítása érdekében a vállalatok a Lenovo Premier Support Plus2 alkalmazást is telepíthetik. Ez az új átfogó támogatási szolgáltatáscsomag emberközpontú megközelítést kínál az informatikai támogatáshoz, zökkenőmentes élményt és közvetlen hozzáférést biztosítva a felhasználóknak a Lenovo legjobb technikusaihoz. A Premier Support Plus a Lenovo Device Intelligence által vezérelt mesterséges intelligenciát is felhasználja annak érdekében, hogy segítse az IT csapatokat előre jelezni és megelőzni az eszközleállás vagy problémákat.

Egy közelmúltbeli Lenovo felmérés azt mutatja, hogy a célvezérelt IT hozzájárul a munkaerő pozitív irányba való átalakulásához – úgymint fókuszáltabb munkavállalók, jobb munkaélmény és rugalmas munkavégzés.

Még nagyobb hangsúlyt kap a körforgásos gazdaság a ThinkPad portfólióban is

A Lenovo tervezői és mérnöki csapatai több ezer órát töltenek a gyártás, az anyagok, az energiahatékonyság, a szervizelés és a csomagolás innovációinak kutatásával. A Lenovo továbbra is a rugalmas és fenntarthatóbb globális ellátási láncba való befektetésre összpontosít azáltal, hogy növeli a fenntartható repülőgép-üzemanyag és bioüzemanyagok felhasználását a hajózásban, megújuló energiát telepít gyáraiba, és korszerű energiahatékony gyártási eljárásokat alkalmaz a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében.

A Lenovo továbbá arra ösztönzi ügyfeleit, hogy ők maguk is vegyék ki részüket a környezetvédelemből, annyira, amennyire csak tudják.

2022 decemberében a ThinkPad X1 gépeket frissítette a gyártó, most pedig a ThinkPad portfólió többi tagjához érkezett meg a sok újdonság. Az újrahasznosított anyagok és a Post Consumer Content (PCC) műanyagok egyes alkatrészekben való fokozottabb használata összhangban van a Lenovo körforgásos gazdaság támogatására irányuló folyamatos erőfeszítéseivel, valamint a Lenovo azon céljával, hogy 2025-re a fogyasztás utáni újrahasznosított anyagokat a PC-termékek 100%-ába integrálja.

Íme egy táblázat arról, hogy fejlődik a fenntarthatóság a Lenovo-nál:

Ezenkívül a 2022 decemberében bejelentett új Lenovo Commercial Vantage alkalmazás az új ThinkPad Z sorozatban, X13 sorozatban, T sorozatban és L sorozatban is megjelenik. Az egyértelműen azonosított címkéken és információkon keresztül a Commercial Vantage szoftver intuitív funkciói arra irányulnak, hogy a felhasználókat bizonyos beállítások engedélyezésére ösztönözzék, amelyek célja az energiafogyasztás csökkentése vagy az alkatrészek élettartamának meghosszabbítása.

ThinkPad: Innováció a tervezés, teljesítmény és felhasználói élmény terén

A modern dizájnba burkolt ThinkPad Z13 Gen 2 és ThinkPad Z16 Gen 2 a legújabb AMD Ryzen 7000 processzorokkal, AMD Radeon 700M sorozatú grafikus kártyával, Windows 11 operációs rendszerrel, illetve akár 64 GB RAM-mal és 2 TB PCIe SSD-vel is kérhető. A ThinkPad Z13 Gen 2 esetében egy olyan opció is felfedte a fejét, hogy a 75%-ban újrahasznosított alumínium burkolatot szőtt len borítással kérjük. Ez a szőtt len anyag 100%-ban mezőgazdasági termékből készül, amelyet len növényi rostok betakarításával gyűjtöttek össze.

Jellegzetes megjelenése és tapintása, vékony és könnyű kivitele, valamint ultrakeskeny keretei egy olyan hands-on élményt biztosítanak, amire más eszköz képtelen. Az ikonikus TrackPoint™ mellett természetesen érintőpadot is kapunk. Előbbi duplakattintásával nyílik meg a TrackPoint gyorsmenü, mely négy menükártyát dob fel. Ezek a menükártyák immár a felhasználói preferenciák alapján testreszabhatók az opciós listából, például kamera/mikrofonfunkciók, akksi beállítások.

Az újratervezett ThinkPad X13 Gen 4 és ThinkPad X13 Yoga Gen 4 karcsúbb, keskeny kereteket tartalmaz, ez növeli a képernyő-test arányt és javítja a mobilitást. A Dolby Audio hangszórók most már egyenesen a felhasználók felé szólnak, ami az új opcionális 5 megapixeles infravörös kamerával kombinálva a videokonferenciát valóban együttműködési élménnyé alakítja.

Az X13 Gen 4 új, 13,3 hüvelykes 2,8K OLED-kijelzővel is konfigurálható – ez Dolby Vision kompatibilis, és Eyesafe Certified Natural Low Blue Light technológiával is rendelkezik. A biztonságot és a könnyű használatot fokozza az ultrahangos emberi jelenlét-érzékelés, amely megvédi a véletlenszerű „váll feletti” megfigyelőket.

A ThinkPad X13 Gen 4 és X13 Yoga Gen 4 a legújabb, 13. generációs Intel processzorokkal, akár Intel vPro-val rendelkezik. Másrészt az X13 Gen 4 konfigurálható a legújabb AMD Ryzen 7000 sorozatú processzorokkal, illetve AMD Radeon 700M sorozatú grafikus kártyával is.

A ThinkPad T sorozat több mint húsz generáción van túl első, 2000 májusi megjelenése óta. Azóta rengeteget fejlődött minden – a ThinkPad azonban a mindenhez képest is többet. A szem megerőltetése elleni védelem érdekében több alacsony kékfényű kijelzővel is elérhető a termék, beleértve a T14 Gen 4 és T16 Gen 2, valamint a T14s Gen 4 modelleken elérhető 2,8k OLED panelt is.

Szintén elérhető alacsony kékfény kibocsátású kijelzővel a ThinkPad L13 Gen 4 és az L13 Yoga Gen 4. Továbbá a legújabb L-sorozat, beleértve az L14 Gen 4-et és az L15 Gen 4-et, mostantól akár 2 TB-os SSD-tárhellyel is rendelhető, ami kétszer akkora, mint az előző generációé.

A klasszikus ThinkPad dizájnnal rendelkező ThinkPad Professional Sleeve 13 hüvelykes és 14 hüvelykes méretben is elérhető azok számára, akik extra biztonságban szeretnék tudni gépüket. Úgy tervezték, hogy az ingázás is könnyed legyen vele. Mindeközben növelték benne a fenntarthatóbb anyagok használatát, köszönhetően a külső 24%-ban vegán bőrnek és 73%-ban újrahasznosított polietilén-tereftalátnak (PET), belül pedig a 42%-ban újrahasznosított PET bélésnek.

A ThinkPad E sorozat felpörgeti a kis- és középvállalkozásokat

Kis- és középvállalkozások számára is tartogat lehetőségeket a Lenovo. A jellegzetes ThinkBook portfólió mellett ezen szervezetek választhatják a legújabb ThinkPad E szériát, azaz a ThinkPad E14 Gen 5-öt vagy az új, 16 hüvelykes ThinkPad E16-ot. Az E sorozat immár 16:10-es képarányú kijelzőkkel rendelkezik, 90%-ot meghaladó épernyő-test aránnyal, valamint az új billentyűzettel és a nagyobb, 115 mm-es érintőpad kialakításával a felhasználók kényelmesebb és produktívabb élményben részesülhetnek.

Ez a széria is elérhető Intel és AMD kivitelben is, mind processzor, mind grafika tekintetében. Akksijaik 47 vagy 57 Whr-sok lehetnek, melyekkel minden eddiginél jobb aksiidőt sikerült kicsikarni belőlük.

ThinkCentre TIO Gen 5 monitor (22″ és 24″)

A sokoldalúbb többfunkciós élmény érdekében a Tiny-in-One (TIO) forma lehetővé teszi a modularitást kábel nélküli módozatban. Tovább fokozva a kényelmi tényezőt, a ThinkCentre TIO monitorok legújabb generációja olyan funkciókkal rendelkeznek, melyekre szinte minden vállalkozásnak szüksége lehet. Két méretben (21,5 hüvelykes és 23,8 hüvelykes) elérhető a termék, és továbbfejlesztett VoIP audio/vizuális élményt kínál továbbfejlesztett 1080p webkamerán, mikrofonon és két felhasználó felé néző hangszórón keresztül.

A ThinkCentre TIO termékcsalád egy beépített, 3 az 1-ben csatlakozóval ellátott hátsó rekesszel rendelkezik, ahol a Tiny asztali egység könnyen be- és kipattintható, és kábel nélkül rögzíthető a monitorra. A megújult dizájn részeként az új ThinkCentre TIO Gen 5-öt továbbfejlesztették, hogy a szabványos ThinkCentre Tiny mellett a nagy teljesítményű ThinkStation™ Tiny munkaállomás PC-ket is támogassa. Továbbá a ThinkCentre TIO Gen 5 tartalmaz egy hátsó HDMI-portot, valamint egy DisplayPortot is.

Elegáns körítés, kettős funkcionalitás: Ez az IdeaPad Duet 3i

Vékony, stílusos és hordozható, az IdeaPad Duet 3i legújabb generációja lenyűgöző új kijelzőt, Windows 11-et és nagy teljesítményű új Intel N-sorozatú processzort kínál még több funkciót kombinálva, hogy ideális utazótárs laptop legyen megfizethető áron. Az IdeaPad Duet 3i könnyű, vékony, mindössze 8,95 mm-es, és könnyen átalakítható laptop / táblagép / toll módok között. Tökéletes választás azoknak, akik sokfajta feladatot végeznek és hordozható eszközre van szükségük. A képernyő leválasztásának lehetőségével a billentyűzetről, a felhasználók kényelmesen dolgozhatnak kisebb helyeken is az érintőképernyős opció használatával.

Ennek a 11,5 hüvelykes modellnek talán a leglenyűgözőbb tulajdonsága a 2K-s érintőképernyő 100%-os DCI-P3 lefedettséggel, illetve 400 nites csúcsfényerővel. Legyen szó online tanulásról vagy baráti beszélgetésről, a továbbfejlesztett 5 megapixeles elülső kamera és a 8 megapixeles hátsó webkamera élesebb képet kínál. Ezen túlmenően a Lenovo digitális tollja is kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújt ebben a generációban.

A gép üzemideje akár 8,5 óra is lehet, de nincs miért aggódnunk, ugyanis 15 perc töltéssel 2 órányi használatot nyerünk – ha csak WC-zéskor feltesszük kicsit, már akkor is kibírunk vele egy kemény napot!

IdeaPad Slim 3 Chromebook (14″) – El ne feledkezzünk róla!

Azok számára, akik a lehető legolcsóbban de leghatékonyabban szeretnék elvégezni feldataikat, illetve ugyanígy tennének szórakozással, azoknak a MediaTek Kompanio 500 processzorral ellátott, új generációs IdeaPad Slim 3 Chromebookot ajánlja a Lenovo. A 14 hüvelykes, FHD IPS érintőképernyővel elérhető laptop vékony és könnyű, mindössze 1,3 kg. Egy egész napot biztosan kibír, ugyanis akár 13,5 órás akksiideje van.

Az EMEA régióban ilyen áron kaphatók majd a termékek:

 • A ThinkPad Z13 Gen 2 2023 júliusától lesz elérhető. Az árak várhatóan 1649 eurótól kezdődnek.
 • A ThinkPad Z16 Gen 2 2023 augusztusától lesz elérhető. Az árak várhatóan 2249 eurótól kezdődnek.
 • A ThinkPad X13 Gen 4 2023 júliusától lesz elérhető. Az árak várhatóan 1190 eurótól kezdődnek.
 • A ThinkPad X13 Yoga Gen 4 2023 júliusától lesz elérhető. Az árak várhatóan 1290 eurótól kezdődnek.
 • A ThinkPad T14, T14 és T16 2023 júliusától lesz elérhető. Az árak várhatóan 1590, 1345 és 1390 eurótól kezdődnek.
 • A ThinkPad L13 és L13 Yoga 2023 áprilisától lesz elérhető. Az árak várhatóan 839 eurótól, illetve 980 eurótól kezdődnek.
 • A ThinkPad L14 és L15 2023 májusától lesz elérhető. Az árak várhatóan 775 eurótól, illetve 755 eurótól kezdődnek.
 • A ThinkPad E14 Gen 5 és E16 Gen 1 2023 júniusától lesz elérhető. Az árak várhatóan 770 eurótól, illetve 780 eurótól kezdődnek.
 • A ThinkPad Professional Sleeves 2023 májusától lesz elérhető. Az árak várhatóan 35 eurótól kezdődnek a 13 hüvelykes és 37 eurótól a 14 hüvelykesekért.
 • A ThinkCentre Tiny-in-One (TIO) Gen 5 monitorok 2023 augusztusától lesznek elérhetők. Az árak várhatóan 299 eurótól kezdődnek a 22 hüvelykesért, és 399 eurótól a 24 hüvelykesekért.
 • Az IdeaPad Duet 3i 2023 júniusától lesz elérhető. Az árak várhatóan 449 eurótól kezdődnek.
 • Az IdeaPad Slim 3 Chromebook 2023 májusától lesz elérhető. Az árak várhatóan 349 eurótól kezdődnek.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét