Több Acer Vero termék is bezsebelte a 2022 Good Desing Award díjat

0
371

Négy Acer termék részesült a kitüntetésben kiváló terméktervezésért, köztük három a „Vero” környezettudatos termékcsalád tagja, a negyedik pedig az Acer Swift Edge notebook.

Az Acer ma bejelentette, hogy négy terméke elnyerte a 2022-es Good Design Award díjat kiemelkedő termékterveikért, köztük van az Acer Swift Edge notebook is. A többi díjnyertes termék mind a Vero környezettudatos termékcsaládba tartozik. Ezek név szerint az Acer Chromebook Vero 514, az Acer Veriton Vero all-in-one és az Acer Vero CB3 sorozatú monitor.

A japán Good Design Awards olyan innovatív terveket ismer el, amelyek képesek gazdagítani az emberek életét. A zsűri a termékek széles skáláját vizsgálja meg, keresve azokat, amelyek a tervezés, az innováció és a kreativitás határait feszegetik, és segíthetnek egy olyan társadalom létrehozásában, „ahol mindenki gazdag és kreatív életet élhet”.

„Izgalmas látni, hogy Vero termékcsaládunk továbbra is felkelti a zsűri figyelmét, köszönhetően a kiváló tervezési munkának, amely a környezetbarát anyagok és az elegáns dizájn ötvözésére helyezi a hangsúlyt.” – mondta Jerry Kao, az Acer Inc. társ-vezérigazgatója. „Legújabban a Good Design Awards díjjal bővült az Acer Vero termékeink érdemeinek listája. Szerencsére ezzel a környezettudatos termékcsaláddal egyre több elismerésben részesülünk és ezzel a díjjal is bővült az elismerések száma. Egyébként az összes Acer Vero termék az Earthion Missionból született, aminek célja, hogy segítséget nyújtson a környezetvédelmi kihívások leküzdésében.”

Acer Chromebook Vero 514

Az új Acer Chromebook Vero 514 (CBV514-1H/T) átgondolt kialakítása a termék teljes élettartamát figyelembe veszi, és minimálisra csökkenti a termék környezeti hatását (environmental impact). A termék legnagyobb részben újrahasznosított anyagokat használ, beleértve a 30%-ban fogyasztás után újrahasznosított (PCR) műanyagot a házban és 50%-ban a PCR műanyagot a billentyűsapkákban és a hangszórókban. Ezenkívül a Chromebook hozzájárul az óceánban lévő műanyaghulladék csökkentéséhez, mivel 100%-ban óceánhoz kötődő műanyagot használ OceanGlass™ érintőpadján, amely elegáns, üvegszerű textúrát és érzékeny tapintási érzetet biztosít.

A kifejezetten a termék élettartamának meghosszabbítására tervezett új Chromebook úgy lett megalkotva, hogy egyszerű legyen javítani és bővíteni; ezáltal könnyen, szabványos csavaros segítségével leszerelhetjük a burkolatot és már neki is állhatunk a munkálatoknak. Az egyedi külsőt a festésmentes ház és a 99%-ban újrahasznosítható kijelzőpanel biztosítja. Az Acer Chromebook Vero 514 emellett 14 hüvelykes full HD tükröződésmentes Corning Gorilla Glass kijelzővel is rendelkezik.

Acer Veriton Vero All-in-One asztali számítógép

A Veriton Vero all-in-one asztali számítógépet (VVZ4694G) környezettudatos vállalkozások számára tervezték, beleértve az otthonról dolgozó felhasználókat is, akik hatékony számítástechnikát keresnek helytakarékos kialakításban. Karcsú és elegáns, 24 hüvelykes Full HD IPS-kijelzővel rendelkezik, amely széles betekintési szögeket és lenyűgöző, 88%-os képernyő-test arányt kínál a vékony keretes kialakításnak köszönhetően. Továbbá a termék falra is szerelhető, így az asztalon még több helyet spórolhatunk meg.

A Veriton Vero AIO 30%-ban fogyasztás után újrahasznosított műanyagból készült, és szintén PCR műanyagból készült billentyűzettel és egérrel érkezik. A csomagolás 100%-ban újrahasznosítható, és az élettartam meghosszabbítása érdekében a csavar nélküli hátlap egyszerűen eltávolítható frissítés vagy javítás céljából.

Acer Vero CB3 sorozatú monitorok

Az Acer Vero CB3 sorozat számos példányt kínál, ezek közt van a csúcsmodell is, ami egy 27 hüvelykes WQHD (2560×1440) IPS monitor. Ez a csúcsmodell képes 8 bites élénk színeket is megjeleníteni, így ideális választás a képszerkesztéshez és tervezéshez. A CB3 sorozatú monitorok 178 fok zéles betekintési szöget támogatnak, és dokkolóállomással is rendelkeznek, így a felhasználók tökéletes, zűrzavarmentes munkaterületet hozhatnak létre általa.

A dokkoló tartalmaz egy 90 W-os USB Type-C portot, amely támogatja a notebookok tápellátását, egy RJ45 Gigabit Ethernet portot és egy beépített KVM switchet, amely lehetővé teszi az asztali számítógépek és a laptopok közötti váltást anélkül, hogy monitort, billentyűzetet vagy egeret kellene váltani. A még további személyre szabást lehetővé tevő monitorok Ergostandja lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a dőlésszög, magasság, elforgatás és elfordítás beállításával megtalálják a tökéletes látószöget.

Acer Swift Edge notebook

Ez a világ lekönnyebb 16 hüvelykes OLED laptopja – igen jól hallottad. A gép egy egyszerű de elegáns kialakítással büszkélkedhet, ultravékony magnézium-alumínium ötvözet házzal rendelkezik.  Mindössze 1,17 kg-os súlyával és 12,95 mm-es magasságával mérete ellenére a leghordozhatóbb notebookok közt van. A dizájnkoncepció precíz lineáris szerkezeti részleteket, éles hátsót, összességében pedig egy egyszerű esztétikát mutat be, amellett, hogy örökölte a Swift sorozat stílusát és prémiumságát.

A 16 hüvelykes laptop nagyon keskeny kijelzőkerettel rendelkezik, ezáltal remek, 92%-os képernyő/test arányt tudhat magáénak. Emellet VESA DisplayHDR™ True Black 500 és TÜV Rheinland Eyesafe® kijelzőtanúsítvánnyal rendelkezik annak érdekében, hogy még nagyszerűbb felhasználói élményt biztosítson. Lenyűgöző kijelzőjével, átgondolt zsanér-megoldásával és remek dizájnjával az Acer Swift Edge kiváló és stílusos választás az aktív és pörgős életmódot folytató szakemberek számára.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét