Több kategóriában is díjat nyert a Fujitsu szolgáltatási központja

0
13

COVID-19 elleni védekezés, színvonalas közösségi projektek, kiváló környezetvédelmi teljesítmény. Ezen kategóriában nyert díjat a Fujitsu, ami nem kis dolog. Mindezt a Fülöp-szigeteki Gazdasági Zóna Hatósága (PEZA) adta a Fujitsunak remek teljesítményéért. Lássuk a részleteket!

A Fujitsu fülöp-szigeteki globális szolgáltatási központja (Global Delivery Center, GDC) elnyerte a Fülöp-szigeteki Gazdasági Térség Hatóság (PEZA – A Fülöp-szigeteki Gazdasági Zóna Hatóság (PEZA) a Fülöp-szigetek Kereskedelmi és Ipari Minisztérium befektetésösztönzésre, segítségnyújtásra és exporttámogatásra szakosodott szervezete) kiváló környezetvédelmi teljesítményért, színvonalas közösségi projektekért járó díját, és a Covid19-re adott választ elismerő különdíját.

Ahogy a Fujitsu világviszonylatban is dolgozik a fenttarthatóbb világ megteremtésén, úgy a cég leányvállalatai is. A Fujitsu Fülöp-szigeteki GDC-je is pontosan ilyen. Törekszik az innováción alapuló társadalmi bizalomépítésre és támogatja az ENSZ 17 fenttartható fejlődési célkitűzésének megvalósítását is. A létesítmény dolgozói a Fujitsu GriP (Global Delivery Responsible Business Program) programja keretében végzik közösségi tevékenységüket, amelynek célja a Covid-járvány idején is a közösségek felhatalmazása, aktivizálása és támogatása.

Környezetvédelmi programok

Egy olyan cég kapta meg a PEZA kimagasló környezetvédelmi teljesítményért járó díját a Fülöp-szigeteki Gazdasági Zónában, amely bizonyságát adta (és adja) fenttartható környezetirányítási gyakorlatok mellett való elkötelezettségének és környezetvédelmi projekteket/közösségi programokat valósít meg a régióban. A Fujitsu Fülöp-szigeteki GDC-je 2015 óta rendelkezik ISO 14001 környezetirányítási tanúsítvánnyal, és átfogó lépésekkel csökkenti működése környezetterhelését. Számtalan jelentős környezetvédelmi projekt közül említést érdemel a különböző kormányzati és civil szervezetekkel való együttműködés, aminek keretei közt közösen ültetnek fát, szerveznek szemétszedési akciókat, valamint igyekeznek a környezetvédelmi célú szemléletformálásra is. Emellett oktatást és a projektekhez és programokhoz való csatlakozást ösztönző eseményeket is szerveznek. A Fujitsu GDC a Covid19-járvány jelentette kihívások közepette is folytatta tájékoztató programjait, és más szervezetekkel összefogva támogatta a természetvédelmi erőfeszítéseket.

Arlene Gregorio, a Fujitsu Fülöp-szigeteki GDC-jének vezetője elmondta:

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a PEZA immár harmadik éve elismeri munkánkat. A díjak további inspirációt adnak a Fujitsu csapatának, hogy megkétszerezzék önkéntes környezetvédelmi és közösségi erőfeszítéseiket, és másokkal is megosszák a Covid19-re való reagálás módszertanát.”

Közösségi projektek

A PEZA kimagasló közösségi projekteknek járó díja a filippínó közösség javát szolgáló szociális jólléti programokat ismeri el. A Fujitsu GDC helyi programjai között – számos más esemény mellett – oktatási tevékenységek is szerepelnek. 2020-ban a létesítmény és partneriskolái – köztük egy országszerte ifjúsági központokat üzemeltető árvaház-hálózatban – gyorsan és sikeresen voltak képesek átállni virtuális oktatásra. Számos tantárgyból, illetve témakörből maga a Fujtsu állított össze tananyagot az ezen intézményben tanuló diákok számára. Ilyen témakörök voltak például a japán kultúra, az angol nyelv és a Microsoft Office alkalmazások használata is. Ezek különösebb indokolást nem igényelnek, talán a japán kultúra esetében érdemes megemlíteni, hogy a Fujitsu ugyebár egy Japán cég, így közvetlenül képes átadni az országának kultúrájának ismérveit.

A Fujitsu helyi Global Delivery Center-e technikai képzés, mentorálás és az inspirációs/pályaválasztási előadások tartása terén is a Fülöp-szigeteki iskolák partnere. A munkatársak hasznos munkahelyi készségekkel ismertetik meg a diákokat, pl. az ausztrál és a japán kultúra megértésével, az automatizációval, a HTML-lel, a Pythonnal, a hálózatokkal és az előadások tartásával kapcsolatban. Külön „Nők a technológiában” programot is indítottak a nemi sokszínűség javítása és a globális befogadás ösztönzése érdekében. Ezek azonban csak a legfontosabb és legjobban csengő tevékenységek azon rengeteg más közül, ami a cég ezen a területen és témában végez.

Reagálás a COVID-19 járványra

Változik a világ, új problémák jönnek, melyekre új megoldások kellenek. Illetve az új megoldásokat el kell ismerni. Pontosan emiatt alkottak egy új díjkategóriát. Megszületett tehát a COVID-19-re adott választ jutalmazó díj, amit szintén a Fujitsu hozott el. Ebben a kategóriában a Covid19 munkahelyi terjedésének megakadályozására bevezetett szabályokat és programokat jutalmazzák. A Fujitsu Fülöp-szigeteki GDC-je gyorsan reagált a Covid19-járvány okozta változásokra és alkalmazkodott hozzájuk. A járvány kitörésétől kezdve intézkedéseket dolgozott ki, és a munkavállalók biztonságát szem előtt tartva beépítette őket üzleti folyamataiba. A programok az üzletmenet-folytonosság, a szabálytervezés, a kockázatértékelés és a kommunikáció területeit fedték le. Emellett egyedi módon foglalkoztak a gyanús és igazolt Covid19-esetek kezelésével és a megelőzést segítő szabályokkal is.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét