Több szolgáltatás is megadta magát kedden

0
5

Kedden nagyjából egy órára állt le a Spotify, a Discord, a Snapchat, az Etsy, továbbá számos más szolgáltató és oldal, ami a mindennapi életünk része. A leállások hátterében a Google Cloud meghibásodása állt.

Ezt részlegesen viszonylag gyorsan sikerült javítani, hosszú betöltési időkkel és hibákkal elkezdtek visszatérni a szolgáltatások, és a nap végére elvileg mindent sikerült tökéletesen kijavítaniuk. A DownDetector adatai szerint a hiba hatása igencsak kiterjedt volt, ráadásul nem csak egy-egy régiót érintett a világon. Mit is kezdenénk magunkkal, ha munkába menet nem lenne Spotify?

Mivel a problémák nagyjából ugyanakkor kezdődtek, hamar egyértelművé vált, hogy közös szolgáltatási gondokkal küzdenek a felek, nem pedig az ISP-vel vagy a konkrét szolgáltatásokkal van baj. Hasonló fennakadások többször is történtek a közelmúltban, akkor a Fastly vagy éppen az Amazon AWS adta meg magát rövidebb időkre. Szakértők újfent rámutattak, hogy az ilyen felhős szolgáltatásoktól való függés, bár masszív méretű szolgáltatást tesz lehetővé, de ha probléma adódik, akkor az összes cég/szolgáltatás  egyszerre állhat le.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét