Tovább fokozza a biztonságot a Google Chrome

0
29

Egész pontosan arról van szó, hogy a Chrome asztali kiadásában mindig futni fog a háttérben a Safety Check, vagyis a Biztonsági ellenőrzés funkció. Ez automatikusan riaszt, ha a böngészőben mentett jelszavaink felbukkannak az ismert kiszivárgott adatbázisokban, valamint a veszélyes bővítményeket is monitorozza és figyelmeztet, ha nem a program legújabb verzióját használjuk.

Az ezzel kapcsolatos értesítések jól látható helyen, a Chrome hárompontos menüjében fognak feltűnni, a Biztonsági ellenőrzés pedig mostantól arra is képes lesz, hogy megvonja azon weboldalak hozzáférési engedélyeit, amelyeket már régóta nem látogattunk meg. További fejlesztés, hogy a Safety Check azokat a honlapokat is megjelöli, amelyek sok értesítést küldenek, miközben nem lépünk gyakori interakcióba velük.

Ezzel azonban nincs vége, a Google egyéb újdonságokat is beharangozott. Az egyik a lapcsoportok elmentésének lehetősége, így egy másik eszközön folytatva a munkamenetet egyetlen kattintással előcsalhatjuk ugyanazokat az oldalakat. A funkció valamikor a következő hetek során fog élesedni. A harmadik újdonság pedig az, hogy a Memóriatakarékos-üzemmódban elég lesz egy adott tab fölé vinni az egeret, és a felugró fül megmutatja majd, hogy mennyi RAM-ot köt le az adott munkamenet.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét