Új e-sport a láthatáron? – Világbajnokságot rendeztek Excel használatból

0
957

Nem akármilyen programmal készült nemrég az ESPN a nézőinek: egy egész napon át a legelborultabb sporteseményeket közvetítették. A műsorban olyan könnyed foglalkozások is feltűntek, mint a teqball, de volt léggitározás, kidobózás és papírrepülő-hajítás is.

Ez azonban mind árnyékba szorul az új e-Sport király mögött. Mostantól az az igazán menő, aki volt már Excel-versenyen. A megmérettetés nem most volt, eredetileg május végén tartották a Financial Modelling World Cup részeként. Az ESPN azonban úgy gondolta, ennek helye van a műsorán, így pénteken, helyi idő szerint reggel 5 órakor le is adták Excel Esports: All-Star Battle megnevezéssel.

A versenyt még kommentátorok is kísérték, többek közt olyan rutinos személyek, mint Bill Jelen, a Mr.Excel.com szakértője, vagy Oz du Soleil, aki kvázi Excel-influenszer. A versenyben nyolcan indultak, a meccseket kuparendszerben bonyolították, egy győzelem elég volt a továbbjutáshoz. Végül Andrew Ngai lett az Excel-világbajnok, akivel a közel két és félórás adás végén egy beszélgetést is meghallgathatnak azok, akiket jobban érdekel a téma.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét