Új környezettudatos eszközök az Acertől – Ezekkel bővült a Vero termékcsalád

0
547

Nem is rég történt, hogy az Acer bemutatta a teljesen új eszmékre épülő Vero termékcsaládját. Számos Vero termék érhető már el a piacon, mindenféle kategóriában, egy közös mégis van bennük: az, hogy mindegyiket a környezettudatos gondolkodásmód szülte meg. Na de nézzük, melyek a legújabb Vero eszközök.

Előző hónapban az Acer számos új, környezettudatos Vero eszközt jelentett be, tiszteletben tartva elkötelezettségét a fentarthatóbb jövő támogatása iránt azzal, hogy lehetőséget kínál a fogyasztók, vállalkozások és intézmények számára ökológiai lábnyomuk csökkentésére. Az új Vero notebook, AIO asztali gép, monitor, projektor és perifériák mindegyike bizonyos százalékban PCR (Post Consumer Recycled – fogyasztói felhasználás után újrahasznosított) és OBP (Ocean bound Plastic – magyarul ez inkább „vizekre veszélyes műanyagnak” fordítandó jelentése alapján) műanyagból készül, illetve újrahasznosítható vagy újrahasznosított csomagolásban érkeznek. A PC-k továbbá könnyen szerelhetők, leegyszerűsítve a javítási vagy frissítési folyamatot, meghosszabbítva élettartamukat.

Örülünk, hogy továbbra is teljesíthetjük „Earthion” küldetésünket. Új megoldásokkal és környezetbarátabb termékekkel – tehát a Vero termékcsalád bővítésével – igyekszünk segíteni. – mondta Jerry Kao, az Acer társ-igazgatója. „Az új PC és monitor mellett a Vero termékcsalád immár lefedi a perifériák és projektorok piacát is, mindezt azért, hogy minden termékkategóriában választhassunk környezetbarát eszközöket, ezzel pedig csökkentsük a hulladék és szén-dioxid kibocsájtást anélkül, hogy a megbízhatóságból és teljesítményből vesztenénk.

Aspire Vero notebookok

Az új Aspire Vero (AV14-51) egy 14 hüvelykes FullHD kijelzővel rendelkező notebook, ami az összes Vero sajátosság (környezettudatosság, fenttarthatóság stb.) mellett a legjobb teljesítményt kínálja, köszönhetően a 12. generációs Intel Core processzoroknak. Még portok terén is odatette magát az Acer, ugyanis Thunderbolt 4-es Type-C és két 3.2-es USB-A csatlakozót is kapunk.

Van ám nagytestvér is, az AV-15-52 kódnévre hallgató Aspire Vero 15 hüvelykes FullHD kijelzővel érkezik és természetesen ez is megkapta az Intel legújabb processzorait. Egyébiránt ez a két gép egy és ugyan az, csupán méretbeli különbség van.

Mivel az eszközt az Intellel közösen tervezte az Acer, nem kell félnünk attól, hogy bármilyen kompromisszumot kéne kötnünk a környezettudatosság miatt. Pont ugyan olyan teljesítményt kapunk, mintha más, sokkal „szennyezőbb” laptopot választanánk. Megvan a jó akkumulátor-élettartam, a gyors bootolási idő, a gyorstöltés és minden amit bármelyik más laptoptól elvárnánk – csak környezettudatos.

Mind a 14, mind a 15 hüvelykes modell OceanGlass érintőpaddal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy teljes mértékben a fentebb leírt OBP műanyból készültek. Továbbá mindkét Aspire Vero termék háza 30%-ban PCR műanyagot használ, ezáltal 21%-kal kevesebb szén-dioxid keletkezik gyártása során. A laptop kávája 30%-ban PCR műanyag, míg a billentyűzet 50%-ban származik ilyen helyről – sőt a házon festéket sem használ a gyártó. Direkt úgy tervezték a Vero termékeket, hogy könnyen szerelhetők legyenek, így egy esetleges RAM bővítés vagy SSD csere könnyedén megoldható, a burkolat laikusok számára is egyszerűen leszedhető.

Egy kis aranyosságot is elrejtett a csomagolásban az Acer, ugyanis a csomagolás egy része kivehető, és laptoptartóvá hajtogatható. Sok jelentősége nincs, illetve szerény véleményem szerint ezt sokan nem fogják használni, de marketing szövegnek nagyon cuki J

Acer Veriton Vero All In One PC

A Veriton Vero egy AIO asztali PC, ami környezettudatos vállalkozások számára készült, beleértve ebbe az otthonról dolgozókat is. Karcsú és elegáns 24 hüvelykes FullHD IPS kijelzővel rendelkezik, és impozáns 88%-os screen-to-body (képernyő-test) aránnyal rendelkezik. Akár falra is szerelhető a monitor, így az asztalon marad hely minden másnak.

Az egész Veriton Vero AIO 30%-a készült PCR műanyagból, sőt, a hozzá tartozó egér és billentyűzet is is környezettudatos. A gép hátlapja egyszerűen, csavar nélkül eltávolítható, így ez is egy egyszerűen szerelhető jószág.

Teljesítményben is teljesen naprakész, csak az igényeink és a pénztárcánk határozzák meg, mit tud a Vero AIO PC. Akár 12. generációs i9-cel és 64 GB RAM-mal is kérhető, ha nagyon oda akarunk csapni. Beépített kékfényszűrő is van a gépben, amit fokozatokban használhatunk attól függően, mennyire szeretnénk „kékfénymentesen” használni az eszközt.

A Veriton Vero Windows Hello-val van felszerelve, amely infravörös szkennert használ az arcfelismeréshez, a Trusted Platform Module (TPM) 2.0 pedig fokozza a biztonságot. Ezenkívül egy beépített Tobii Aware intelligens érzékelő zárolja és elhomályosítja a képernyőt, ha egy másik felhasználó megpróbál hozzáférni.

Vero Monitorok

Két új Vero monitort adott ki a gyártó: az egyik 27 hüvelykes, a másik 23,8 hüvelykes és mindkét termék FHD felbontású. Ezek 85%-ban PCR és 5%-ban OBP műanyagból készülték. A 27 hüvelykes darab Delta E<1 besorolást kapott, azaz nagyon színhű képet kapunk. Emellett TÖV Rheinland Eyesafe tanúsítvánnyal is rendelkezik, azaz csökkenti a kékfényt, így megóvja a szemet, miközben megőrzi a színhűséget. Szintén a nagyobbik modell kapta meg azt a funkciót, aminek segítségével egy egyszerű kapcsolóval válthatunk több számítógép között úgy, hogy ugyan azt a monitor, billentyűzetet és egeret használjuk.

Vero PD2325W projektor

Egy energiahatékony és nagyon alacsony öko-lábnyommal rendelkező termék. 50%-ban készült PCR műanyagból és a csomagolás amiben érkezik 85%-ban újrahasznosított papírból készült. LED alapú, így akár 50%-os energiamegtakarítást biztosít egy hagyományos lámpával rendelkező projektorhoz képest. Élettartama is magas a projektorok között, 30 000 órát ígér a gyártó, itt viszont fontos szerepe van az „akár” szónak – tehát „akár 30 000 órás élettartam”.

2 000 000:1 kontrasztarányával, 2200 lumenével és 1280 x 800 felbontásával az Acer Vero projektor tisztán és pontosan vetít. Támogatja a 125%-os REC 709 színskálát, ami 1,5-2x szélesebb, mint egy hagyományos lámpás projektoré. projektor Auto Keystone Correction funkciója automatikusan módosítja a függőleges torzításokat. Van benne egy beépített 5 W-os hangszóró vész esetére, ami hasznos lehet, főleg céges bemutatókon.

Vero egér és billentyű

A Vero termékcsalád immár perifériákat is tartalmaz, értem ez alatt az egerét és a billentyűzetet. Mindkét periféria felső burkolata 65% PCR műanyagból, alsó burkolata pedig 30% OBP műanyagból készült. A hosszú élettartam az egyik legfontosabb tulajdonsága kell hogy legyen a környezettudatos termékeknek, így mindkét terméket a tartósságra építették. Mindkét Vero perifériát úgy készítette el az Acer, hogy szinte hangtalanok legyenek. Ez előnyt jelent nyilvános helyeken, vagy épp irodai környezetben.

Végül pedig… Mi is az az Acer Earthion?

A Vero termékcsalád az Earthion keretében jött létre. Az Acer így nevezi küldetését, aminek keretei közt kihasználja erősségeit és lehetőségeit a környezetvédelmi problémák kezelésére és a fenntarthatóbb jövő érdekében. Az Earthion célkitűzései között szerepel, hogy 2035-ig 100%-ban megújuló energiával működjön a vállalat, hogy környezetbarátabb termékeket adjon ki, illetve az Acer ellátási lánc öko-lábnyomának csökkentése.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét