Új processzort és OLED kijelzőt kaphat a Motorola Moto G53 a globális piacon

0
1015

A Moto G53 a Motorola legújabb középkategóriás 5G okostelefonja a kínai piacon, azonban még csak és kizárólag a keleti országban kapható. A legfrissebb szivárgások szerint hamarosan belép a nemzetközi piacra is, habár kicsit eltérő specifikációkkal. A kijelzőt és az SoC-t cserélnék lé.

Megfizethető 5G-s okostelefonként debütált a Moto G53 Kínában, köszönhetően a Snapdragon 480+ processzornak. A leaker, Yogesh Brar szerint a Motorola azt tervezi, hogy egy azonos nevű készüléket a világpiacra is kidob, azonban más specifikációkkal.

Brar azt állítja, hogy a G53 „globális” verziója 6,6 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, szemben a már létező kínai modell 6,5-ösével. Ezen túlmenően a panel 90 Hz-es FHD+ OLED lesz, ami az új Moto G változat HD+ paneljéhez képest jelentős előrelépésnek tűnik, még úgy is, hogy a jelenlegi HD+-os kijelző 120 Hz-es.

Állítólag az SoC is más lesz, 480+ helyett a Snapdragon 4 Gen 1 vezérli a globális piacra szánt verziót. Az is lehetséges, hogy kameraszigete hármas felosztású lesz (50 + 8 + 2 MP) – míg az „eredeti” kínai verzió hátlapján csak két lencse található.

Megjelenési dátum és árazás tekintetében egyelőre nem áll rendelkezésre információ.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét