Új taggal bővül az ikonikus ThinkPad™ termékcsalád

0
19

Az újrahasznosított anyagokból készült ThinkPad™ Z sorozat gépei új külsővel csatlakoznak a már jól ismert portfólióhoz.

A CES’22-n debütálnak a Lenovo ThinkPad termékcsalád legújabb tagjai, a ThinkPad Z sorozat gépei. Az új laptop sorozat lenyűgöző, progresszív dizájnnal érkezik a piacra, az új színek mellett pedig az új anyagok felhasználását is megmutatja a prémium üzleti laptopok palettáján.

A teljesen új ThinkPad Z13 és Z16 kortárs dizájnfilozófiát követ, azonban más üzleti felhasználói közönséget céloz meg. Az új, feltűnő dizájn tükrözi a technológiával, annak környezetre gyakorolt hatásával és a nyers alkatrészek eredetével kapcsolatos változó szemléletet. A bronz és a jeges szürke színek használata nem csak az egyedi prémium megjelenést biztosítják, de egyúttal olyan fenntartható anyagok használatára is reflektálnak, mint az újrahasznosított alumínium vagy fekete vegán bőr1. A fenntarthatóság kiterjed a csomagolásra is, amely 100%-ban újrahasznosítható, valamint komposztálható bambuszból és cukornádból készült, az AC power adapter pedig 90%-ban posztfogyasztható hulladékot (PCC) tartalmaz.

A ThinkPad Z13 és Z16 az első olyan laptopok között lesz, amelyeket a legújabb AMD Ryzen™ PRO 6000 sorozatú notebookokra tervezett processzorokkal és Microsoft Pluton biztonsági processzorral működtetnek. A gépek kialakítása során a teljesítmény és a biztonsági funkciók kéz a kézben járnak: a Lenovo secure-by-design módszertanát az AMD-vel és a Microsofttal való együttműködés fokozza. Az AMD PRO Security többszintű megközelítésére építve az AMD Ryzen 6000 sorozat az első olyan x86-os processzor, amely integrálja a Microsoft Pluton biztonsági processzort, így a Windows 11 PC-kben a chiptől a felhőig hatékony biztonságot nyújt. A Microsoft Pluton biztonsági processzort a Microsoft tervezi és frissíti, és az új Windows 11 PC-ket a felhasználói személyazonosság, az adatok és az alkalmazások védelmével erősíti meg.

Kizárólagos együttműködés a Lenovo és az AMD között

Ezenkívül a Lenovo és az AMD együttműködött a legmodernebb platformtervezés érdekében, és a rendszer minden aspektusát racionalizálta a szilíciumtól a hardverig és a szoftverig. A ThinkPad Z13 az exkluzív AMD Ryzen™ 7 PRO 6860Z processzorral2 párosítva kiváló kollaborációs élményt nyújt. A processzort úgy optimalizálták, hogy zökkenőmentes hang- és videóteljesítményt nyújtson, maximalizálja a reakciókészséget, és hihetetlen akkumulátor-üzemidőt biztosítson az olyan alkalmazásokban, mint a Teams és a Zoom. A ThinkPad Z16 konfigurálható az új AMD Radeon™ RX 6500M dedikált videokártyával is, amely az AMD intelligens technológiáival fokozza a produktivitást, lehetővé teszi a professzionális tartalomkészítést és a tökéletes videójáték élményt. A Ryzen processzorokkal párosítva az AMD Smart Shift Max azonnali teljesítménynövelést kínál mind a CPU, mind a GPU számára, a Smart Shift Eco pedig az akkumulátor hatékonyságának maximalizálására szolgál.

A forma és a funkció találkozása

A 30. évfordulót ünneplő ThinkPad termékcsalád örökségére igazán büszke a Lenovo, a felhasználók javát szolgáló innováció iránti elkötelezettségüket pedig a következő évtizedekben is folytatni kívánja a vállalat. A ThinkPad Z sorozat jelentős dizájnbeli fejlődést mutat, de mindenekelőtt a ThinkPad Z13 és Z16 továbbra is azokat az alapvető dizájn- és mérnöki alapelveket követi, amelyekkel a márka szinonimájává vált.

A ThinkPad Z sorozatba a legfontosabb tervezési és technológiai funkciókat integrálták, hogy növeljék az egyéni felhasználói élményt. A célzott minimalizmus nem csak kifinomult, de vonzó megjelenést is kölcsönöz. A tervezők a kijelzőket ultrakeskeny keretekkel és produktív 16:10-es képarányokkal optimalizálták. A hang- és videokonferencia élményét egy új kommunikációs sáv javítja, amely egy jobb FHD webkamerát tartalmaz, nagyobb, 1,4 µm-es érzékelővel és két széles hatósugarú mikrofonnal. A gyors és egyszerű bevitel érdekében bevezetésre került egy nagyobb, 120 mm-es, üvegből készült érintő ForcePad, amely zökkenőmentesen illeszkedik a teljesen üvegből készült tenyértámaszhoz, miközben az ikonikus piros TrackPointot ismerők új funkciót tapasztalhatnak: a TrackPoint dupla megérintésével elindítható a Kommunikációs gyorsmenü, amely azonnali hozzáférést biztosít a kamera- és mikrofonbeállításokhoz.

A gépek megalkotása során két cél motiválta a tervezőket: a felhasználók az egyedi megjelenés és kivételes felhasználói élmény megtapasztalása mellett érezzék az újrahasznosított anyagok felhasználásának szépségét és jelentőségét; valamint az informatikai részlegek számára vállalati szintű teljesítményt, védelmet, megbízhatóságot és kezelhetőséget biztosítson a Lenovo.

Természetesen, révén, hogy a Z13 és a Z16 ThinkPad laptopok, a MIL-Spec 810H szabvány szerint teszteltek, és ugyanolyan szigorú minőségellenőrzésen mennek keresztül, mint az összes ThinkPad laptop, ami alapvető lépés a ThinkPad termékfejlesztés során, különösen új anyagok használata esetén.

Cutting Edge technológia

A Lenovo minden termékét a felhasználói igények szerint alakítja ki. Minden egyes részlet kialakítása okkal történik, a ThinkPad Z13 és Z16 kiválóan alkalmas arra, hogy jobb eredményt nyújtson a felhasználók számára.

Kiemelt jellemzők:

 • Újrahasznosított fekete vegán bőr és alumínium, valamint újrahasznosítható bambusz- és cukornádcsomagolás.
 • Kommunikációs sáv, amely nagyobb érzékelővel rendelkező FHD kamerát, elektronikus e-Shuttert és kettős mikrofoncsaládot integrál a magánélet védelme érdekében.
 • A ThinkPad portfólió legmagasabb képernyő-test (STB) aránya – 91,6% (Z13) és 92,3% (Z16)
 • Nagyobb, 120 mm-es haptikus ForcePad.
 • Élénk megjelenítési lehetőségek, beleértve az érintésvezérelt 2,8K OLED kijelzőt a Z13-on és a 4K OLED kijelzőt a Z16-on, mindkettő Dolby Vision® támogatással és alacsony kék fényszinttel.
 • Dolby Atmos® hangszórórendszer és Dolby Voice® AI zajszűrő technológia.
 • A TrackPoint új dupla koppintás funkciója elindítja a Kommunikációs gyorsmenüt a kamera- és mikrofonbeállítások gyors eléréséhez.
 • A Z13-at AMD Ryzen PRO U-sorozatú processzorok hajtják, integrált AMD Radeon videokártyával és Microsoft Pluton biztonsági processzorral. A Z13 exkluzív AMD Ryzen PRO 6860Z processzorral is kapható.
 • A Qualcomm® FastConnect 6900-zal ellátott AMD Ryzen PRO 6000 sorozatú processzorok fejlett kezelhetőséget és iparágvezető Wi-Fi csatlakozást kínálnak a Z13 és Z16 modelleken. Emellett a Qualcomm® 4-stream Dual Band Simultaneous (DBS) az AMD Ryzen™ PRO 6000 sorozatú processzorokon lehetővé teszi a Wi-Fi Dual Station tartósan alacsony késleltetési potenciálját, amelyet natívan támogat a Windows 11.
 • Előre telepített Windows 11.
 • A billentyűzetbe integrált Match-on-chip ujjlenyomat-olvasó a biztonsági kényelem érdekében.

Idézetek

“Mérhetetlenül büszkék vagyunk a ThinkPad örökségünkre, de nincs sok időnk elmélkedni, és arra fogunk törekedni, hogy a meglévő ügyfelek mellett az újaknak is örömet szerezzünk. Az innováció a DNS-ünkben van, a tervezéstől és fejlesztéstől kezdve a mérnöki munkán át az ellátási láncig. Továbbra is feszegetjük a határokat, változtatásokat hajtunk végre, és olyan partnerekkel, mint például az AMD-vel és a Microsofttal szorosan együttműködve innovatív és biztonságosabb termékeket fogunk szállítani, csak úgy, mint a ThinkPad Z13 és Z16, amelyeket úgy terveztünk, hogy meghaladják a jelenlegi és jövőbeli ügyfelek igényeit.” – mondta el Jerry Paradise, a Lenovo PC és intelligens eszközök globális üzleti termékportfóliójának alelnöke.

“Az AMD PRO technológiák a modern vállalkozások számára nélkülözhetetlen funkciók teljes skáláját kínálják. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Lenovóval együttműködve a világ első olyan x86-os processzorait szállítjuk, amelyek a Microsoft Pluton biztonsági processzort integrálják a ThinkPad portfólió legújabb tagjába. Az AMD PRO technológiákkal ellátott ThinkPad Z sorozat biztosítja a felhasználók számára, hogy gyorsan, megbízhatóan és a biztonságot szem előtt tartva navigálhassanak új, hibrid munka világunkban.” – mondta el Jason Banta, az OEM Client Computing, AMD CVP-je és vezérigazgatója.

“A hibrid munka az új norma és a felhasználók az együttműködés és a biztonság új szintjeit keresik. Az üzleti laptopok esetében először, az AMD Ryzen PRO 6000 sorozatú processzorokba integrált Microsoft Pluton biztonsági processzor a Windows 11 rendszerű ThinkPad Z13 és Z16 készülékekben segít megvédeni a felhasználók személyazonosságát, adatait és alkalmazásait a chiptől a felhőig. Ezeknek a technológiáknak az erőteljes kombinációja segít a felhasználóknak abban, hogy növeljék produktivitásukat és elkötelezettségüket a mai és a jövőbeni kifinomult támadásokkal szemben.” – David Weston, a Microsoft Corp. vállalati és operációs rendszerek biztonságáért felelős partnerigazgatója.

A Lenovo StoryHub és a Lenovo CES weboldalán további képanyagok és termékspecifikációk is elérhetők.

Termékspecifikációk

  ThinkPad Z13 ThinkPad Z16
Processzor AMD Ryzen PRO U-sorozatú processzor Választható exkluzív AMD Ryzen PRO 6860Z processzor AMD Ryzen PRO H-sorozatú processzor
Operációs rendszer Windows 11
Memória Akár 32 GB LPDDR5
Tárolás Akár 1 TB PCIe Gen 4 SSD meghajtó Akár 2 TB PCIe Gen 4 SSD meghajtó
Grafika Integrált AMD Radeon videokártya Integrált AMD Radeon videokártya Opcionális AMD Radeon RX 6500M dedikált videokártya
Kijelző 13,3 hüvelykes 16:10 – 91,6% STB -WUXGA IPS 400nit Low Power (érintéses opció) -WQXGA OLED 400nit, érintés, Dolby Vision, alacsony kékfényszint 16,0 hüvelykes 16:10 – 92,3% STB -WUXGA IPS 400nit Low Power (érintéses opció) -WQUXGA OLED 400nit, érintés, Dolby Vision, alacsony kékfényszint
Audio Dolby Atmos hangszórórendszer és Dolby Voice
Kamera Infravörös FHD kamera f2.0, eShutterrel
Akkumulátor 50Whr, gyorstöltés 70Whr, gyorstöltés
Biztonság Match-on-Chip FPR, dTPM 2.0, Microsoft Pluton biztonsági processzor
Portok 2 x USB-C (USB4.0), audiocsatlakozó 3 x USB-C (USB4.0), audiocsatlakozó, SD kártyaolvasó
Billentyűzet Peremtől peremig, háttérvilágítással, 120 mm-es haptikus ForcePad Háttérvilágítású, 120 mm-es haptikus ForcePad
Wireless LAN Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2
Wireless WAN 4G LTE CAT 16
Színek/Anyagok Black Recycled Vegan Leather/Bronze AL Arctic Grey Recycled AL Black Recycled AL Arctic Grey Recycled AL
Méretek 294.4 x 199.6 x 13.99mm 354.4 x 237.4 x 15.8mm
Súly 1.25kg – 2.76 lbs 1.97kg – 4.3 lbs

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét