Új ultrahordozható notebook és táblaPC a Lenovo-tól

Az alábbi bejegyzés több, mint egy éve készült, így annak aktualitását nem garantálhatjuk. Megértésed köszönjük!

 A Lenovo bemutatta két új ThinkPad notebookját, amelyeket a felhasználók valós igényeit figyelembe véve terveztek meg a kisebb súly, a hosszabb akkumulátoros üzemidő és a könnyebb használhatóság elérése érdekében. Az 1,1 kg kezdősúly és kiegészítő akkumulátorokkal együtt akár 13 órán át működőképes ThinkPad X200s a cég üzleti kategóriás notebookjai között a legkönnyebb és legkitartóbb. Az X200 TáblaPC szintén alapos fejlesztésen esett át, így súlya 10%-kal csökkent, üzemideje egyes modellek esetében pedig közel 50%-kal nőtt.
A mérnökök mindkét gép használhatóságán sokat javítottak, az X200 TáblaPC így fejlettebb multimédiás képességekkel, teljes méretű billentyűzettel és két irányban forgatható képernyővel rendelkezik, míg egyes X200s modellek kijelzőjét az X300-ban már megtalálható pillekönnyű, ugyanakkor kivételesen erős “roll cage” váz óvja. 

ThinkPad X200s Notebook
Az Intel Centrino 2 vPro technológiáját használó ThinkPad X200s notebook a vékony és könnyű dizájnt sikeresen kombinálja a kiváló funkcionalitással. Egyes modellekben megtalálható a Lenovo saját fejlesztésű szén- és üvegszálas “roll cage” váza, amely kis súlya ellenére is messze meghaladja a notebook-kijelzőkkel szemben támasztott tartóssági elvárásokat – ennek köszönhető az eddigi legkönnyebb ThinkPad megalkotása. A választható extrák közé tartozik még a 128 GB-os kapacitású SSD-meghajtó, a LED- háttérvilágítású kijelző, valamint az Ultra-Wideband és a Bluetooth-modul is. A külön megvásárolható kilenccellás akkumulátorral a készülék üzemideje jóval meghaladja a szokásos munkaidőt. A Lenovo új ThinkPad X200 Ultrabase dokkolójával a felhasználók feltölthetik kiegészítő akkumulátorukat, majd működés közben kihúzhatják azt a dokkolóból, valamint Blu-Ray lejátszót és kiegészítő merevlemezt is vásárolhatnak hozzá.
 
ThinkPad X200 TáblaPC

Az 1,6 kg súlyú ThinkPad X200 TáblaPC a legjobb notebook-teljesítményt nyújtja, és olyan kényelmi funkciót tartalmaz, mint a kézírás rögzítése, digitális formában. Az egészségügy, ingatlanpiac, oktatás és értékesítés területén különösen jól alkalmazható szélesképernyős készülék akár 10 órán át is üzemel akkumulátorról. A kisméretű Intel Centrino 2 vPro platformmal és alacsony feszültségű processzorral szerelt notebook 128 GB-os kapacitású SSD-meghajtóval, LED-háttérvilágítású kijelzővel, GPS-modullal, valamint Ultra-Wideband és mobilinternet-modemmel is elérhető.
Mindkét újdonság rendelkezik WiFi-kártyával, sőt néhány országban már elérhetők  Wimax szabványú vezeték nélküli technológiával rendelkező modellek is, amelyek a technológia elterjedésének függvényében a jövőben várhatóan Európába is megérkeznek. A felhasználók biztonságát az opcionális ujjlenyomat-olvasó és a teljes merevlemez-titkosítás szolgálja.  

A Lenovo vásárlói és üzleti partnerei véleményét figyelembe véve fejlesztette tovább a TáblaPC-t az alábbi technológiák integrálásával:
 
·         Teljes méretű billentyűzet a könnyebb gépelésért
·         Két irányban forgatható kijelző
·         Fejlettebb multimédiás képességek: a zajcsökkentő eljárással ellátott sztereó mikrofon a jobb minőségű VoIP-hívások lebonyolítása érdekében csökkenti a környezeti zajt, a korábbiaknál fejlettebb beépített webkamera és nagyobb hangerejű sztereó hangszórók pedig a webes konferenciák és a multimédiás prezentációk sikeres megrendezését segítik elő
·         Érzékenyebb érintőkijelző
 
Mindkét új készülék megszerezte az amerikai Környezetvédelmi Hivatal EPEAT “Arany” minősítését energiatakarékos megoldásaiknak köszönhetően – ezek közé tartozik az alacsony feszültségű processzorok, LED-háttérvilágítású kijelzők és SSD-meghajtók alkalmazása, valamint az a tény, hogy 20%-kal hatékonyabban használják fel az energiát, mint a korábbi ThinkPad-ek.
 
“ThinkPad notebookjaink tervezése során folyamatosan arra törekszünk, hogy megfelelően egyensúlyozzunk az ügyfeleink számára legfontosabb tulajdonságok, a kis súly, a hosszú üzemidő és a könnyű használhatóság között,” mondta Mark Cohen, a Lenovo notebook-üzletágának alelnöke. „Ez most minden korábbinál jobban sikerült”

Forrás: Lenovo sajtóközlemény 

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?