Újabb Intel Arc Pro GPU-k a láthatáron

0
44

Bemutatta az Arc Pro A60 és Pro A60M GPU-kat az Intel, amelyek komoly előrelépést képviselnek a gyártó portfólióján belül. A legfeljebb 12 GB GDDR6 VRAM-mal megtámogatott megoldások a játékosok gépei helyett a professzionális munkaállomásokat vették célkeresztbe, ráadásul négy kijelzőn átívelve támogatják a Dolby Visiont, illetve a nagy dinamikatartományú anyagok megjelenítését, 3840×2160 pixeles felbontás mellett.

A beépített sugárkövetéses hardvert és gépi tanulással kapcsolatos képességeket felvonultató újdonságok eléggé helytakarékosak, hiszen bloweres hűtésükkel együtt csak egyetlen slotot foglalnak el PCI bővítőhelyekből. A páros immár 16 PCI Express 4.0 sávot használ, memóriájának 384 GB/s-os sávszélessége duplája az elődökének, de az XMX egységekből a korábbihoz képest szintén kétszer annyi (256) áll a leendő tulajok rendelkezésére.

A médiatartalmak kódolása/dekódálása teljes mértékben lefedésre került és a 130 wattos TDP-vel megáldott A60 Pro I/O keretén DisplayPort 2.0 csatlakozók sora található. A vezérlő várhatóan az elkövetkező hetek folyamán jelenik meg kereskedelmi forgalomban, a mobilváltozata pedig az év második felében debütál majd a cég OEM partnereinek kínálatában.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét