Újabb pert indítanak az Apple ellen

0
169

Jay Freeman, a Cydia alkalmazás fejlesztője pert indított az Apple ellen olyan monopolisztikus gyakorlatok miatt, amelyek alternatív alkalmazás-terjesztési módszereket zártak ki az iOS-ből. Az Apple, mint tudjuk nem idegen a perektől, de ha Freeman megnyeri ezt a pert, az arra kényszerítheti az Apple-t, hogy engedélyezze és támogassa az iOS-re vonatkozó alternatív alkalmazás-telepítési módszereket.

Jay Freeman, akit fejlesztői becenevén saurik-ként ismer a tech-világ, csütörtökön pert indított az Apple ellen. A Cydia nemsokkal az iPhone megjelenése után vált népszerűvé, mint olyan alkalmazás store, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy olyan különböző szoftvercsomagokat telepíthessenek „jailbreakelt” készülékeikre, amelyek nem elérhetőek az App Store-ban. Ezenkívül Freeman keresetében azt állítja, hogy az Apple kényszeríti a felhasználóit, hogy az App Store-t az összes iOS-eszközön alapértelmezett módszerként használják az alkalmazások beszerzéséhez, függetlenül attól, hogy a felhasználók szeretnének-e más alternatívát választani.

A per célja, arra kényszeríteni az Apple-t, hogy korlátozás nélkül engedélyezze az alternatív alkalmazástelepítési megoldásokat az iOS rendszerben. Így, hogy a Cydia az App Store közvetlen versenytársa, ha a bíróság Freeman javára dönt, akkor könnyen kinyithatja a kaput és megjelenhetnek további telepítési módszerek az App Store-on kívül.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét