Vagy fizetsz, vagy reklámokat nézel továbbra is

0
21

Információk szerint a Facebook/Instagram ingyenes maradna azoknak, akik elfogadják a személyre szabott hirdetéseket. Erre azért van szükség, mert a vállalatra idén 390 millió eurós bírságot szabott ki az ír adatvédelmi hatóság, arra hivatkozva, hogy a Meta „szerződéses” jogalapra hivatkozva nem küldhet a felhasználóknak az online tevékenységük alapján kiválasztott hirdetéseket. A Meta ez után közölte, hogy a célzott reklámozáshoz a felhasználók hozzájárulását fogja kérni.

Ennek a következménye lehet a fizetős Facebook és Instagram érkezése, ami viszont nem is lesz olcsó mulatság. Egy felhasználó asztali számítógépén futó Facebook vagy Instagram hirdetésmentes változatáért nagyjából havi tíz eurót számláznának, a felhasználóhoz kapcsolódó minden további fiókért pedig körülbelül 6 eurót kérnének. Mobil eszközökön viszont még ennél is többet kérnek majd, ami körülbelül 13 euró.

A WSJ cikke szerint a médiavállalat közben már fel is vette a kapcsolatot az európai szabályozó szervekkel. Ez azért kellett, hogy az elkövetkező hónapok során bevezethesse az európai uniós felhasználók számára a hirdetésmentes csomagot, amit SNA (subscription no ads) néven emleget. Szerintem mindannyian egyetértünk, hogy jó helyen vannak azok a reklámok ott, ahol eddig is voltak.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét