Váratlanul frissítettek egy előző generációs Ryzen CPU-t

0
52

Az AMD az elmúlt év márciusában bővítette asztali processzorflottáját a Ryzen 7 5800X3D-vel, amely a játékosok körében nagy népszerűségre tett szert. Akkoriban azt hihettük, hogy az utolsó komolyabb Socket AM4-es processzort köszönthetjük a személyében, ám nem volt igazunk. A vállalat még tartogatott egy utolsó utáni meglepetést, ugyanis nagy csendben elkezdték szállítani a Ryzen 5 5600X3D-t, amely a nagyobb testvérénél kevesebb maggal kínálja a nagy gyorsítótár előnyeit.

A processzor kifejezetten kedvező áron jelenik meg, viszont csak a Micro Center fogja hivatalosan forgalmazni, és kizárólag idén, tehát limitált példányszámban készül a friss modell. Az egészre elvileg azért van szükség, mert a Ryzen 7 5800X3D gyártása során keletkeztek olyan termékek, amelyek nem teljesítik az egy éve megjelent fejlesztés követelményeit.

Ezeket az AMD nem szeretné kidobni, inkább összegyűjtik őket pár batch erejéig, és eladják kevesebb maggal, illetve kisebb órajellel, ahol már stabilan működnek. A Ryzen 5 5600X3D-hez egyébként nem jár gyári hűtő, csak egy kisebb dobozban érkezik, és a BIOS frissítése után kompatibilis a Socket AM4-es alaplapokkal.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét