Viber desktop változat mától elérhető

0
395

Néhány héttel ezelőtt végleg leáldozott a Windows live messenger, vagy ahogy sokan ismertük MSN csillaga. A Microsoft igyekszik minden régi felhasználóját átirányítani a felvásárolt Skype-ra. A népszerű, vizuális élményeket is nyújtó csevegő program mellett egyre népszerűbbek a mobilos alkalmazások, sőt ott már talán le is taszították a trónról. A WhatsApp és a Viber a két legnépszerűbb, sőt utóbbi mától már desktop verzióban is elérhetővé vált. A Viber, a nagy riválisához (WhatsApp) hasonlóan a mobil operációs rendszereken szerzett sikereket magának, és a manapság felkapott, illetve leáldozóban lévő szoftverekre is letölthető, de a nagy többség első sorban az Androidon és iOS-en ismerkedett meg vele.

 

Viber desktop változat mától elérhető

Hirdetés

 

A program ereje a VoIP hanghívásokon, illetve az online küldött SMS-ekben rejlik. Az okostelefonok és a mobilinternet világában, a régimódinak számító telefonhívások és a szinte kihalni látszó SMS-ek helyett egyre nagyobb teret hódítanak maguknak az IM üzenetek és az online hangalapú beszélgetések. A Viber használata nagyon egyszerű. Nem kell regisztrációs mechanizmuson végigrágnunk magunkat, mivel az azonosítás telefonszám alapú, amely megadása után egy kódot kapunk SMS-ben (ezt egyébként érdemes valahova a “felhőbe” elmentenünk). Ezután automatikusan bekerülnek a kontaktjaink közül azok az emberek, akik használják a szolgáltatást. Az egyik hasznos funkció, hogy ha szöveges üzenet küldünk, az felkerül a szerverre, ilyenkor a státusz “Elküldött” lesz, majd ha a célzott fél elolvasta az üzentet, akkor “Kézbesített”-re vált.

Viber desktop változat mától elérhetőAnnak érdekében, hogy egy lépést tegyen a Skype megszorongatása felé (PC-n ez még messze van), illetve a nagy rivális WhatsApp fölé kerekedjen kihozták a szoftver desktop-ra szán verzióját. Az egyetlen hátrány a fejlesztéssel, hogy egyelőre csak Windows-ra és Mac-re elérhető, a Linux felhasználóknak még várniuk kell. A beüzemelése nagyon hasonlít a mobil applikációra, csak itt nem SMS-ben, hanem a telefonunkon lévő szoftverben kapjuk a kódot, ami alapján szinkronban lesznek az eszközök. Itt már látható a még bétafázisban lévő videóhívás is a szöveges és hang alapú kommunikációs lehetőség mellett.

Ez a lépés egy nagyon jó ötlet volt a fejlesztőktől, hiszen sokak azért nem használták az applikációt, mivel ahhoz nem volt egy desktop kliens. Miért? Sokszor, például munkában, sokkal egyszerűbb és főleg gyorsabb a kommunikáció egy laptopról/PC-ről. A klienst a két említett operációs rendszert használók letölthetik a Viber honlapjáról.

Viber desktop változat mától elérhető

 

Bazsa

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét