Világjárványra reagáló és bűnüldözést segítő megoldások kapták a Fujitsu SELECT díjakat

0
10

Az MSK Group, a Fujitsu orosz értékesítési partnere SELECT innovációs díjprogramot nyert. Az idén nyolcadik éves díjat azért kapta az MSK Group, mert díjnyertes projektje Nyugat-Oroszország kórházainak adatkezelését fejlesztette tovább az eredményesebb erőforrásgazdálkodás és jobb betegellátás érdekében. A második hely megosztásra került a Dataware és a 4Way Solotions projektjei között, melyek szintén a járvánnyal és a digitális átalakulással kapcsolatos kihívások legyőzését állítják középpontba.

A Fujitsu SELECT Innovation Awards díjprogramja azt a fontos szerepet hivatott betölteni, hogy elismerje a cég értékesítési partnerei által teremtett olyan új értékeket és megoldásokat, melyek segítségével az együttműködő szervezetek könnyebben legyőzhetik az előttük álló kihívásokat. Idén a zsűri különösen nagy hangsúlyt fektetett azokra a projektekre, melyek a Fujitsu tágabb ökoszisztémájára támaszkodva segítik az ENSZ fenttartható fejlődési célkitűzésének megvalósulását, illetve a Fujitsu fő portfóliójának megoldásaira támaszkodnak (munkahelymegoldások, adatkezelés, hibrid felhő és SAP szolgáltatások).

Fernanda Catarino, a Fujitsu értékesítési partnerekért, szakmai szövetségekért és ökoszisztémáért felelős európai vezetője elmondta:

„Másfél évvel a járvány kezdete után nyilvánvaló, hogy a technológia segítségünkre volt az új munkastílushoz való alkalmazkodásban. Ráadásul a normalitáshoz visszavezető úton is fontos szerepet töltött be. Büszke vagyok rá, hogy ilyen sok regionális partnerünk továbbra is hozzájárul a kollektív válságkezeléshez. Innovációiknak és szakértelmüknek köszönhetően a Fujitsu SELECT partnerek valóban pozitív változást hoznak közösségeikbe.”

A díjnyertes MSK Group a nyugat-oroszországi Szamara régió egészségügyi intézményeiben segített konszolidálni az adatokat. A helyi kórházak így megalapozottabb döntéseket hozhatnak például a gyógyszerek és az oxigén beszerzéséről, hatékonyabban szabályozhatják az orvosok munkaterhelését, és jobban eloszthatják a létesítmények között az erőforrásokat. A megoldás részeként két adatközponti fürtöt állítottak üzembe szinkron replikációval és fejlett titkosítással az egészségügyi adatok mentésére és védelmére – a Fujitsu adatközponti és adatvezérelt átalakulási megoldásainak használatával.

A határokon átívelő bűnözés jobb kezelése Romániában

Ahogy fentebb említettem, a második hely megosztásra került. A két megosztott hely egyikét a Fujitsu romániai partnere, a Dataware innovatív projektje szerezte meg. A Dataware által kifejlesztett és bevezetett rendszer a román rendőrség munkafolyamatait észszerűsíti és automatizálja a nemzetközi rendvédelmi szervek közötti együttműködés támogatása érdekében. Az Interpollal és az Europollal induló, majd az összes kommunikációs csatornát lefedő megoldás valódi „egykapus” élményt kínált a hatóságoknak, illetve kínál minden igénybevevő felhasználónak. Az adatok felhasználóbarát, könnyen kezelhető felületen érhetők el. Nagyon fontos, hogy a megoldás garantálja a megfelelést minden uniós adattovábbítási előírásnak. A projekt keretein belül az összes adatmodellt egy alkalmazás tárolja, ami növelte a produktivitást, javította az információcserét a többi nemzeti rendőrséggel, és továbbfejlesztette a szervezet képességeit a határokon átívelő bűnözés elleni fellépés terén.

Ideiglenes oltópontok létrehozását támogató innovatív munkahelymegoldás

A megosztott második hely másik díjazottja nem meglepő módon egy koronavírus járványra fókuszáló megoldást nyújtó vállalat. A 4Way Solutions az északnyugat-angliai Boltonban létesített ideiglenes oltópontokat a Fujitsu munkahelymegoldásainak segítségével. Az Egyesült Királyság nemzeti egészségügyi szolgálata, az NHS a védőoltások megérkezése után napokon belül el tudta indítani az országos oltási programot annak köszönhetően, hogy az egészségügyi személyzet azonnal hozzáfért a páciensek egészségügyi és oltási adataihoz. Ez volt az ország történetének eddigi legnagyobb védőoltási programja. A gyors és hatékony boltoni rendszerbevezetés nagyban hozzájárult a megbetegedések számának csökkenéséhez a térségben.

Hogy mit nyertek a díjazottak?

A díjnyertes MSK erőfeszítéseit a Fujitsu 10 ezer euró értékű, közös marketingforrás formájában igénybe vehető pénzdíjjal és közös promóciós lehetőségekkel is elismeri. Minden díjnyertes meghívást kap a Fujitsu európai partnertanácsadó testületébe (European Fujitsu Partner Advisory Board), amelynek tagjai részt vehetnek a Fujitsu értékesítési stratégiájának és következő 12 hónapra szóló piacra lépési terveinek kidolgozásában.

Az ENSZ fenttartható fejlődési céljai

A Fujitsu célja, mely szerint „a társadalomban az innováción keresztül bizalmat építve kívánja fenntarthatóbb hellyé tenni a világot”, hozzájárul az ENSZ fenntartható fejlődési céljai által előre vetített jobb jövő megvalósulásához. A díjnyertes MSK Group az ENSZ 3. és 9. célját támogatja (egészség/jóllét; innováció és infrastruktúra). A Dataware az ENSZ 8. és 9. céljának elérését mozdítja elő (tisztességes munka és gazdasági növekedés; ipar, innováció és infrastruktúra), míg a 4Way a 3. és 9. mellett a 10. cél (egyenlőtlenségek csökkentése) megvalósítását segíti elő.

Díj 2021-es díjnyertes Megjegyzés
A legjobb európai digitálisinfrastruktúra-partner (Europe Best Digital Infrastructure Partner 2021) SJ Solutions,  Hollandia A kategória győztese az adatközponti területen teljesített kiemelkedően.
A legjobb európai ökoszisztéma-partner (Best Ecosystem Partner 2021 Europe) DATAWARE Consulting, Románia Ez a díj a partner egyedülálló képességeit és partnerkapcsolati szemléletét jutalmazza. Annak a partnernek jár, amely az ökoszisztéma aktív tagjaként ért el kimagasló eredményeket.
Európa feltörekvő csillaga (Europe’s Rising Star 2021) COMPLEX DMZ, Hollandia A „Rising Star” díj az értékesítés és a tanúsítások megszerzése terén kiváló eredményeket elérő, hűséges és elkötelezett partnereket jutalmazza a partnerkapcsolat első éveiben.
SELECT innovációs díj 2021, európai döntős DATAWARE Consulting, Románia  
SELECT innovációs díj 2021, európai döntős 4WAYS Solutions, Egyesült Királyság  
A SELECT innovációs díj 2021 nyertese MSK Group, Oroszország  
A legjobb egyesült királyságbeli és írországi partner (Best UK&I Partner 2021) Harbor Solutions, Egyesült Királyság és Írország  
A legjobb közép-európai partner (Best Central Europe Partner 2021) PROFI Engineering Systems AG, Németország  
A legjobb partner a viszonteladói modellt követő országokban (Best Channel-led Countries Partner 2021) Harel Information Technologies Ltd., Izrael  
A legjobb nyugat-európai partner (Best Western Europe Partner 2021) FICHORGA, Franciaország  
A legjobb skandináviai partner (Best Nordics Partner 2021) DECENS, Finnország  
A legjobb kelet-európai partner (Best Eastern Europe Partner 2021) FILBICO, Lengyelország  

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét