Windows 11: Érzékelni fogja, ha eltakarod a kamerád

0
1137

Volt idő, amikor még paranoiásnak bélyegezték azokat, akik a megfigyeléstől tartva ragasztószalaggal, vagy más segédeszközökkel takarták el a laptopjuk kameráját. Aztán jött az internet széleskörű elterjedése és vele az adatvédelmi botrányok tömkelege, így ma már több notebook és külső webkamera is elhúzható takarócsúszkával érkezik. Ezek tulajdonosainak lehet hasznos a Windows 11 közelgő frissítése, melynek köszönhetően a rendszer már értesíteni fogja őket, ha takarásban felejtik a lencsét.

A Microsoft a Windows Insider program tesztelőinek szóló blogon jelentette be a változtatást, ami a Dev csatornán került be a Windows 11 25182-es előnézeti kiadásába. Ahogy az alábbi képernyőfotón is látható, az operációs rendszer értesítést küld, ha kitakart állapotban próbáljuk használni a kamerát, illetve instrukciókkal is szolgál a további teendőkről.

Ez az új típusú figyelmeztetés csak támogatott hardverekkel működik majd, ezek között viszont csupán a Microsoft Modern Webcamot említi konkrétan a poszt. További fontos változtatás, hogy a 25182-es Preview Build gyorsabbá tette a Kamera alkalmazást az Arm64-es erőforrásra épülő számítógépeken (ilyen például a Surface Pro X, vagy a Lenovo ThinkPad X13s).

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét