YotaPhone, másodlagos E-Ink kijelzővel

Az alábbi bejegyzés több, mint egy éve készült, így annak aktualitását nem garantálhatjuk. Megértésed köszönjük!

Nem is annyira régen az Alcatel One Touch Hero esetében vethettünk egy pillantást az okostelefonok esetében manapság használt kijelzők, illetve az E-Ink megoldások házasságára. A Yota azonban tovább gondolta és egy kicsit más megvilágításba helyezte a lehetőségek sorát, így született meg végül a YotaPhone. 

Nézzük meg előbb az általánosságokat: az elsődleges kijelző egy 4.3 hüvelykes HD (1280x720p) LCD panelből dolgozik, míg a másodlagos hasonló méretben csak 640x360p-s felbontásban, TFT panelt alkalmazva. A Qualcomm Snapdragon S4 Pro processzora dolgozik a készülékben, 2 GB RAM és 32 GB belső tárhely mellett. Az elsődleges kamera 12 MP, míg a másodlagos 1 MP. A kommunikációról WiFi (802.11 b/g/n) és Bluetooth (4.0) gondoskodik. A YotaPhone energiaellátásáért egy 1800 mAH akkumulátor felel. 

YotaPhone, másodlagos E-Ink kijelzővel

A fenti képen vethetünk egy pillantást a másodlagos kijelzőre, a telefon legnagyobb érdekességére. Ezt a megoldást alkalmazva ígéretes távlatokban növelhetjük meg a telefon üzemidejét és érdekes funkciókkal és előnyökkel gazdagodik a YotaPhone.  Mik is lennének ezek?
– a másodlagos kijelző képe mindig (akkor is ha lemerül az akkumulátor!) látható
– közvetlen (nap)fényben is látható a kijelző képe
– dokumentum olvasása közben kevésbé meríti az akkumulátort és a szemünk világát is jobban óvja ez a kijelző

Kíváncsian várjuk az első benyomásokat a YotaPhone-ról. 

Forrás: http://www.notebookcheck.net/Yota-to-launch-the-YotaPhone-with-a-secondary-E-Ink-display.101852.0.html

Gabe

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?