YotaPhone, másodlagos E-Ink kijelzővel

0
413

Nem is annyira régen az Alcatel One Touch Hero esetében vethettünk egy pillantást az okostelefonok esetében manapság használt kijelzők, illetve az E-Ink megoldások házasságára. A Yota azonban tovább gondolta és egy kicsit más megvilágításba helyezte a lehetőségek sorát, így született meg végül a YotaPhone. 

Nézzük meg előbb az általánosságokat: az elsődleges kijelző egy 4.3 hüvelykes HD (1280x720p) LCD panelből dolgozik, míg a másodlagos hasonló méretben csak 640x360p-s felbontásban, TFT panelt alkalmazva. A Qualcomm Snapdragon S4 Pro processzora dolgozik a készülékben, 2 GB RAM és 32 GB belső tárhely mellett. Az elsődleges kamera 12 MP, míg a másodlagos 1 MP. A kommunikációról WiFi (802.11 b/g/n) és Bluetooth (4.0) gondoskodik. A YotaPhone energiaellátásáért egy 1800 mAH akkumulátor felel. 

YotaPhone, másodlagos E-Ink kijelzővel

A fenti képen vethetünk egy pillantást a másodlagos kijelzőre, a telefon legnagyobb érdekességére. Ezt a megoldást alkalmazva ígéretes távlatokban növelhetjük meg a telefon üzemidejét és érdekes funkciókkal és előnyökkel gazdagodik a YotaPhone.  Mik is lennének ezek?
– a másodlagos kijelző képe mindig (akkor is ha lemerül az akkumulátor!) látható
– közvetlen (nap)fényben is látható a kijelző képe
– dokumentum olvasása közben kevésbé meríti az akkumulátort és a szemünk világát is jobban óvja ez a kijelző

Kíváncsian várjuk az első benyomásokat a YotaPhone-ról. 

Forrás: http://www.notebookcheck.net/Yota-to-launch-the-YotaPhone-with-a-secondary-E-Ink-display.101852.0.html

Gabe

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét