A Facebook szeretné, hogy alapértelmezett üzenetküldő lehessen a Messengerből iOS-en

0
167

A közösségi média-óriás szerint az iOS felhasználóknak meg kell adni a lehetőséget arra, hogy a Messengert alapértelmezett üzenetküldő alkalmazásként is használhassák.

A The Information értesülése szerint a Facebook már évek óta szeretné meggyőzni az Apple-t, hogy felhasználói szabadon átállíthassák elsődleges, avagy alapértelmezett üzenetküldő alkalmazásnak a Messengert. Most, hogy az iOS 14 érkezésével az Apple eszközöket használók szabadon válaszhatnak alapértelmezett böngészőt, illetve email alkalmazást, ez még aktuálisabb lett, és a Facebook teljes erőbedobással rajta van tervének megvalósításán.

Az Android rendszert használó telefonok felhasználói már szabadon beállíthatják az általuk preferált üzenetküldő alkalmazást alapértelmezettként. Mint tudjuk, az Apple operációs rendszere mindig is egy zártabb, korlátozottabb felhasználói élményt nyújtott, ezáltal annak a valószínűsége, hogy a Facebook terve megvalósul, elég csekély.

Hirdetés

Azonban mostanában elég nagy a feszültség az almás gyártó körül. Ha netán a Facebook eléggé fel tudja hype-olni ezt a kezdeményezést, és a felhasználókat is magamögé állítja, könnyen lehet, hogy az Apple inkább beadja a derekát, mintsem újabb vitába keveredjen.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét