A játékfejlesztők a PS5-re fókuszálnak leginkább a konzolok közül, de ez meg sem közelíti PC gaminget

0
242

Közzétette 2021-es játékipari jelentését a Game Developers Conference (GDC), amely tartalmaz néhány igencsak érdekes eredményt. Míg konzolok terén a gyártók leginkább a PS5-re fókuszálnak, ez közelébe sem ér a PC iránti érdeklődésnek. Legnagyobb küzdelem tehát az Xbox/PS/Nintendo fronton van.

Hibrid eseményként lesz megszervezve a GDC San Franciscóban és online július 19-23 között. Azonban ne menjünk ennyire előre, a szervezet közzétette a játékipar 2021-es állapotára vonatkozó statisztikáit, amiben több mint 3000 játékfejlesztő kutatása és eredménye összpontosul.

Egyik és talán legfontosabb kérdés az volt, hogy melyik játékos platform érdekli őket a legjobban. Konzolok közül a PS5 volt a legnépszerűbb válasz, azonban a PC gaming mindent elsöpört. Míg a Sony konzoljára 44% szavazott, addig PC-re 58% tett voksot. Érdekes módon a Nintendo Switch volt a harmadik legnépszerűbb 38%-kal, ezután következik az Xbox Series X/S a maga 30%-ával.

Hirdetés

Végül azt kérdezték a gyártóktól, hogy jövőbeli projektjeiket melyik platformra fejlesztik. Mondanom sem kell, itt is PC győzött, azonban alacsonyabb, 53%-kal.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét