A jövőre érkező iPad Pro-k kaphatnak elsőnek OLED kijelzőt

0
65

Az Omdia piackutató csoport azt állítja, hogy az első Apple készülékek, amelyek OLED képernyőt kaphatnak, a jövőre debütáló 11 és 13 hüvelykes iPad modellek lesznek. Érdekes, hogy a csúcskategóriás táblagép mindkét változata megkapja a prémium megjelenítőt, mivel jelenleg csak a méretesebb iPad Pro rendelkezik miniLED kijelzővel, és az is csak 2021 óta.

A jövőre érkező iPad Pro modellek Always-On-Display funkcionalitást kaphatnak, illetve az elemzők szerint mindkét készülék képernyője LTPO támogatással bírhat, vagyis a panelek képesek lesznek még pontosabban a tartalomhoz igazítani a képfrissítést. Az organikus kijelző a MacBookok világába is el fog jutni, ám erre valamikor később kerülhet sor.

Olyannyira később, hogy az OLED képernyővel szerelt notebook debütálására akár éveket is várnunk kell. A gyártás során állítólag 8. generációs Samsung OLED panelt alkalmaznának, de a dél-koreai gyártó még nem jutott el odáig, hogy nagyobb mennyiségben gyártsa azt. Az is előfordulhat, hogy erre 2026-ig nem is kerül sor, így aztán az első OLED képernyővel rendelkező MacBook modellek 2027-ben sem fognak megérkezni, legalábbis a jelenlegi feltételezések szerint.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét