A Lenovo az AMD Ryzen PRO 8000 sorozatú processzorokkal köszönti az AI PC-k korszakát

0
3718

A Lenovo bemutatta az AMD Ryzen PRO 8000 sorozatú asztali processzorokkal működő ThinkCentre asztali számítógépek választékát, amelyek akár 16 TOPS (billió művelet/másodperc) integrált NPU-képességgel rendelkeznek az AI-munkaterhelések feldolgozására, beleértve a teljesítményre összpontosító ThinkCentre M75t Gen 5, a rugalmas ThinkCentre M75s Gen 5 és a kompakt ThinkCentre M75q Gen 5 modelleket. A modern üzleti élet sokrétű igényeinek kielégítésére tervezett ThinkCentre M75 Gen 5 asztali számítógépcsalád a komponens AI-képességét kihasználva, az energiahatékonyság optimalizálása mellett lenyűgöző eredményeket képes nyújtani a felhasználóknak.

„Az AI PC-k kora már megérkezett, és a Lenovo-nál ezt előnnyé kovácsoljuk, hogy új lehetőségeket tudjunk felszabadítani” – mondta Sanjeev Menon, a Worldwide Desktop Business in Intelligent Devices Group alelnöke és vezérigazgatója. „A vállalkozásoknak egyre nagyobb szükségük van arra, hogy az AI-t integrálni tudják a mindennapi folyamataikba, és a ThinkCentre M75 asztali számítógépcsaládunk pont ezért erős és stabil tápellátással, az alkatrészek szükség szerinti frissítésének lehetőségével, valamint a memória bővítésének és a hőkezelés optimalizálásának helyével ideális lehetőséget kínál a termelékenység mesterséges intelligenciával történő növelésére, komolyabb beruházások nélkül. A Lenovo és az AMD régóta fennálló partnerségének középpontjában az áll, hogy értéket nyújtsunk ügyfeleinknek, és tudjuk, hogy a felhasználók örömmel fogják fogadni az új asztali számítógépek teljesítményének ugrásszerű növekedését.”

AI által gyorsított teljesítmény

A többfeladatos munkavégzésre tervezett ThinkCentre M75t Gen 5 „torony” és a ThinkCentre M75s Gen 5 kisméretű asztali számítógépek az AMD Ryzen PRO 8000 sorozatú asztali processzor által vezérelt, AI által gyorsított teljesítményt kínálnak. Az AMD RDNA 3 technológiával ellátott integrált grafikával, akár 64 GB DDR5 (5600 MHz) memóriával és akár 2 TB Gen4 SSD-tárolóval kombinálva mindkét asztali számítógép olyan villámgyors sebességet biztosít, amely ideális választássá teszi a mindennapi kereskedelmi feladatokhoz, mint a böngészés, az irodai munka, az e-mailezés, a médiahasználat és még a legadatigényesebb feladatok elvégzéséhez is.

A hatékony ThinkCentre M75t Gen 5 és ThinkCentre M75s Gen 5 asztali számítógépek dinamikusabbá váltak a Lenovo AI funkcióinak köszönhetően, beleértve az energiafelhasználás priorizálását, hogy a megfelelő alkalmazásoknak akkor ossza ki az energiát, amikor szükség van rá, valamint az AI által vezérelt ventilátort, amely optimalizálja a ventilátor sebességét, így a rendszer hűvös marad, és ezzel egybekötve csökkenti a zajszintet. A Lenovo AI funkcióinak köszönhetően az asztali számítógépek maximalizálják a videórenderelő szoftverek teljesítményét a tartalomkészítők számára, növelik a ventilátor sebességét intenzív kódolási munkamenetek során, és még a szoftverek teljesítményét is kiegyensúlyozzák többfeladatos munkavégzés esetén. Az AI funkciók folyamatosan tanulnak a többfeladatos munkavégzés során, így egy intelligensebb és hatékonyabb munkaállomást eredményeznek a használat során.

A bővíthetőséget igénylő vállalkozások számára mindkét asztali számítógép rugalmas tárolási lehetőségeket kínál a hardveres kiegészítésekhez. Ezen felül találunk még kilenc USB-portot a könnyű csatlakoztathatóság érdekében, és akár négy darab független, kompatibilis kijelző támogatására is képes. A tartalomkészítők, mérnökök, művészek és a több grafikai lehetőséget keresők örömmel fogják fogadni, hogy a ThinkCentre M75t Gen 5 torony asztali számítógép AMD Radeon RX 550 4G vagy AMD Radeon RX 6600LE grafikus kártyát is képes fogadni.

Kompakt teljesítmény

A ThinkCentre M75q Gen 5 egy cipősdobozba is elférő, kompakt, apró asztali számítógép, amely teljes értékű teljesítményével gyakorlatilag bármilyen helyre, például banki, egészségügyi és kiskereskedelmi környezetbe beilleszthető. Az akár AMD Ryzen 7 PRO 8700GE asztali processzorral, AMD RDNA 3 technológiával ellátott integrált grafikával és akár 64 GB kétcsatornás DDR5 (5200 MHz) memóriával rendelkező asztali számítógép új szintű teljesítményt nyújt, miközben elég kicsi ahhoz, hogy akár egy monitor mögé is el lehessen bújtatni.

Miniatűr mérete ellenére a ThinkCentre M75q Gen 5 mégis bővíthető, testre szabható és könnyen frissíthető. Hét USB-csatlakozást támogat, két Gen 4 SSD-vel büszkélkedhet, beépített illesztőprogram-támogatással rendelkezik a régebbi operációs rendszerekhez, három kompatibilis kijelzőhöz csatlakoztatható a maximális multitasking érdekében, és szerszám nélküli hozzáféréssel rendelkezik az SSD-hez és a memóriamodulhoz, hogy szükség esetén könnyen bővíthető legyen (a kártyák külön megvásárolhatók).  A helyszűkebb környezetekben a ThinkCentre M75q Gen 5 univerzális VESA-tartó segítségével rögzíthető, így még több hely szabadulhat fel az adott helyen.

Nyugalom és fokozott biztonság

A ThinkCentre M75 Gen 5 asztali számítógépcsalád nem csak megbízható teljesítményt nyújt, hanem jogosult az opcionális Lenovo Premier Support Plus szolgáltatásra is, amely a nap 24 órájában és az év 365 napjában biztosítja a nyugodt használatot. „Oldja meg gyorsan a problémákat a Lenovo szakértő mérnökeihez való egyszerű törés/javítás támogatással, amely zökkenőmentes távoli javítást tesz lehetővé, növelve a termelékenységet és az eszköz élettartamát. Kapjon proaktív és megelőző figyelmeztetéseket a problémák felmerülése előtt. Élvezze a baleseti károk elleni védelmet az olyan esetekre, mint például az ital kiömlése, vagy más véletlenszerű dolgok.”

A további biztonság érdekében ezek az asztali számítógépek valójában Secured-core PC-k, ami azt jelenti, hogy a Microsoft Pluton biztonsági processzorral rendelkeznek, amely a legmagasabb szintű Windows-védelmet nyújtja. Windows Secured-core PC-ként a ThinkCentre M75 Gen 5 asztali számítógépek célja a fizikai támadások blokkolása, a firmware szintjéig tartó védelem, valamint extra biztonság a legérzékenyebb adatok számára is.

Az asztali számítógépek mögött a Lenovo ThinkShield áll, egy átfogó, végponttól végpontig terjedő biztonsági megoldás, amely hardveres és szoftveres eszközökkel kombinálja az adatok védelmét. A ThinkShield dTPM 2.0 chipet tartalmaz, amely titkosítja a jelszavakat és az adatokat, BIOS-alapú Smart USB-védelemmel és egyedi USB-portok letiltásával segít megelőzni az illetéktelen hozzáférést a perifériákon keresztül, és így tovább. A ThinkCentre M75 Gen 5 asztali számítógépcsalád arra ösztönzi a vállalkozásokat, hogy szabadon innováljanak és fedezzék fel a mesterséges intelligencia előnyeit, tudván, hogy adataik és információik teljes mértékben biztonságban vannak.

A Lenovo fenntarthatóság iránti elkötelezettsége a ThinkCentre M75 Gen 5 asztali számítógépek termékcsaládjában is tükröződik, mivel mindegyik rendszer 85% és 95% PCC (Post-Consumer Content) műanyagot tartalmaz a vázban és a billentyűzetben/egérben. Az újrahasznosított műanyagok használata mellett a ThinkCentre M75 Gen 5 asztali számítógépek csomagolása 30% OBP (Ocean-Bound Plastic, óceánhoz kötődő műanyag) és FSC (Forest Stewardship Council, azaz erdőgazdálkodási tanács) kartonból készült, amely jól kezelt erdőkből és újrahasznosított forrásokból származó anyagokat használ.

A ThinkCentre M75 Gen 5 asztali számítógépek képességeinek fokozására a Lenovo opcionális Smart Cable-t kínál, amely egyszerű USB-A és USB-C csatlakozást tesz lehetővé a perifériákhoz és akár egy másik laptophoz vagy táblagéphez is. A Smart Cable segítségével a felhasználók egyetlen billentyűzettel, egérrel vagy érintőpaddal vezérelhetnek két eszközt, adatokat és dokumentumokat szerkeszthetnek mindkét eszközön, és akár meg is oszthatják a képernyőket másokkal.

Összegzés

A Lenovo bemutatta az AMD Ryzen PRO 8000 sorozatú asztali számítógépek választékát, melyek erős AI által nyújtott előnyökkel rendelkeznek. A ThinkCentre M75 Gen 5 asztali gépek három változatban érhetők el: a teljesítményre fókuszáló ThinkCentre M75t Gen 5, a rugalmas ThinkCentre M75s Gen 5 és a kompakt ThinkCentre M75q Gen 5. Ezek a gépek AMD Ryzen PRO 8000 sorozatú processzorokkal működnek.

A ThinkCentre M75t Gen 5 és M75s Gen 5 az AMD RDNA 3 technológiával felszerelt integrált grafikával rendelkeznek, ami akár 64 GB DDR5 memóriával és 2 TB Gen4 SSD-tárolóval kombinálva kiemelkedő sebességet nyújt. Az energiahatékonyság prioritásának, valamint az AI által vezérelt ventilátoroknak köszönhetően ezek a gépek hatékony működést biztosítanak. A bővíthető ThinkCentre M75t Gen 5 és M75s Gen 5 ideális választás különféle igényekhez és bonyolult munkafolyamatokhoz. A tartalomkészítők számára a M75t Gen 5 akár AMD Radeon RX 550 4G vagy AMD Radeon RX 6600LE grafikus kártyát is támogat, ha szükség van rá.

A kompakt ThinkCentre M75q Gen 5 apró, de teljes értékű teljesítményt képes nyújtani, valamint ideális kisebb helyekre is. Mindegyik gép Secured-core PC-k, amelyek Microsoft Pluton biztonsági processzorral és Lenovo ThinkShield biztonsági megoldással vannak ellátva. Különös figyelmet kaptak a fenntarthatóság szempontjából is, hiszen 85%-95%-ban újrahasznosított műanyagot tartalmaznak. Az opcionális Smart Cable lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen billentyűzettel vagy érintőpaddal vezéreljenek két eszközt. A ThinkCentre M75 Gen 5 asztali számítógépek kiváló választások a vállalkozásoknak, mivel kombinálják az AI által felturbózott teljesítményt, a bővíthetőséget és a fokozott biztonságot egy fenntartható csomagolásban.

techkalauz.hu – az online techmagazin