A Lenovo bővíti a Copilot+ PC-k tárházát – Érkeznek a legújabb Yoga Slim 7x és ThinkPad T14s Gen 6 modellek

0
35

A Lenovo bemutatta a Lenovo Yoga Slim 7x és a Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 készülékeket, azokat az első újgenerációs Copilot+ PC-ket, amelyek Snapdragon X Elite processzorral működnek. Ahogy a számtógépipar a mesterséges intelligencia korszakának egy új szakaszába lép, a Lenovo készen áll arra, hogy a személyre szabhatóság új szintjeit kínálja a személyi számítástechnikában és PC portfóliójában. Az intelligens szoftverek helyi feldolgozása, valamint a megnövekedett termelékenység, kreativitás és biztonság révén ezek a Copilot+ PC-k teljesen új szintre emelik a PC-vel való interakció élményét. A Lenovo az AI-képes eszközök, szoftverek és optimalizált szolgáltatások már eddig is átfogó portfólióját két új, a fogyasztóknak és az üzleti felhasználóknak szánt notebookkal – a Lenovo Yoga Slim 7x és a Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 – bővíti.

A Qualcomm Technologies új Snapdragon X Elite processzorával ellátott laptopok rendkívüli teljesítményt nyújtanak. Ez a processzor tartalmaz egy 12 magos Qualcomm Oryon CPU-t, egy Qualcomm Adreno GPU-t és egy dedikált Qualcomm Hexagon NPU-t (neurális feldolgozó egység), amely az eddigi leggyorsabb AI NPU, és képes akár 45 trillió művelet feldolgozására másodpercenként (TOPS). A Microsoft és a Copilot+ legújabb fejlesztéseivel a felhasználók mostantól offline állapotban is hozzáférhetnek a Large Language Model-hez (LLM), ezáltal ez a megoldás zökkenőmentes termelékenységet és kreativitást biztosít. A legújabb Lenovo laptopok lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy hozzáférjenek a kiterjedt Copilot+ tudásbázishoz, ami végtelen kreatív lehetőségek felfedezését teszi lehetővé. A generatív AI és a gépi tanulás segítségével a Copilot+ segít a jobbnál jobb szövegek megalkotásában, a magával ragadó vizuális elemek elkészítésében és a gyakori termelékenységi feladatok egyszerűsítésében. A Yoga Slim 7x és a ThinkPad T14s Gen 6 offline és online egyaránt gördülékenyen működnek, ezzel új mércét állítva az AI PC innováció terén. Ezek az eszközök futurisztikus és egyszerűsített felhasználói élményt nyújtanak a végfelhasználók számára.

„Az AI PC-korszak kezdetén – amely 30 év alatt az első fordulópont a piacon – büszkék vagyunk arra, hogy az AI-képes eszközök, AI-képes megoldások és AI-optimalizált élmények egyik legszélesebb portfólióját kínáljuk ügyfeleinknek világszerte, és mindenki számára elérhetővé tesszük az AI-t” – mondta Luca Rossi, a Lenovo Intelligent Devices Group elnöke. „A Lenovo Yoga Slim 7x és a ThinkPad T14s Gen 6 a Lenovo eszközportfóliójának legújabb tagjai, amelyek kihasználják az AI új erejét, beleértve a többnapos akkumulátor-üzemidőt és a gyorsabb, biztonságosabb kliensalapú feldolgozást, amely a felhasználók számára a személyre szabhatóság és az irányítás legmagasabb szintjét nyújtja, felszabadítva a kreatív kifejezés és a páratlan termelékenység korlátlan lehetőségeit.”

„A Lenovo és a Microsoft közötti szinergia az innovációról és kiválóságról alkotott közös elképzelésünk bizonyítéka. Partnerségünk nagyban hozzájárult ahhoz, hogy kitoljuk a lehetőségek határait, és olyan élvonalbeli technológiát kínáljunk, amely mind az egyének, mind a szervezetek számára lehetővé teszi, hogy többet érjenek el. A Lenovo a Copilot+ PC-k, a Yoga Slim 7x és a ThinkPad T14s Gen 6 bevezetésével új szintre emeli az AI-vel kiegészített számítástechnikát, páratlan élményt kínálva, amely egyszerre intuitív és átalakító. A Lenovo minőség iránti elkötelezettsége a Microsoft mesterséges intelligencia képességével kombinálva biztosítja, hogy ügyfeleink a piac legfejlettebb és legmegbízhatóbb megoldásaihoz férjenek hozzá” – nyilatkozta Mark Linton, a Microsoft Corp. eszközpartner-értékesítési alelnöke.

Lenovo Yoga Slim 7x – Az alkotás okosabb módja

Az AI-alapú Lenovo Yoga Slim 7x segítségével az alkotók kevesebb időt tölthetnek szerkesztéssel, rendereléssel és feldolgozással, és több időt fordíthatnak az alkotásra, függetlenül attól, hogy éppen hol szeretnék mindezt véghez vinni. A Lenovo Yoga Slim 7x Snapdragon X Elite processzorában található Hexagon NPU olyan beépített funkciókat biztosít az alkotók számára, mint a szövegből képbe, a fejlett fotó- és videószerkesztési funkciók, a szövegkészítés és -szerkesztés visszajelzése, valamint számos más funkció, amelyekkel időt szabadítanak fel, amelyet jobban el lehet tölteni új kreatív dolgok kitalálásával. A további felhasználói élmények közé tartozik a fejlett kamera- és hívásminőség funkció, a veszteségmentes hi-definition hang, a 4K streaming, a gyorsabb internetkapcsolat és a fokozott biztonság. Mindez azt jelenti, hogy miközben a Lenovo Yoga Slim 7x még az összetett feladatokat is könnyedén kezeli, a feldolgozási terhelés csökkenésekor is rendkívül energiatakarékos, ami a 70 Wh-s akkumulátor akár többnapos üzemidejét jelenti, így a kreativitásnak sosem kell megálljt parancsolni. A Lenovo AI Core a Snapdragon X Elite processzorral együttműködve intelligensen határozza meg a pontos „felhasználói forgatókönyvet”, dinamikusan beállítva a teljesítményt és a hatékonyságot az adott feladattól függően. Mindez hozzáférést jelent a nagy teljesítményű AI-képes funkciókhoz egy vékony, hordozható eszközben, amely bármikor és bárhol készen áll a munkára.

A mindössze 1,28 kg-os és 12,9 mm vékony Lenovo Yoga Slim 7x ugyanolyan hordozható, mint amilyen erős. A Lenovo Yoga Slim 7x-en készült alkotások a készülék élénk 14,5 colos, 16:10 képarányú és 3K 90Hz felbontású 1000 nites csúcsfényerejű PureSight OLED érintőképernyőjén kelnek életre, amely 100%-os sRGB és P3 színtér támogatással, valamint TÜV Rheinland Low Blue Light támogatással is rendelkezik. Az FHD MIPI IR webkamera tisztább képi megjelenítést jelent a videohívások során, és négy Voice ID mikrofonnal rendelkezik a tisztán hallható beszélgetésekhez. A hang szintén élethű tisztasággal szólal meg a Lenovo Premium Suite kiváló, négy hangszórós hangrendszerének köszönhetően. A Premium Suite billentyűzet minden egyes billentyűnél 1,5 mm-es billentyűmozgással rendelkezik. Az új, hosszabb élettartamú, olajosodásgátló tulajdonságokkal rendelkező Yoga bevonat hozzáadása javítja a gépelési érzetet és kényelmet, míg az akár 135×80 mm-es trackpad sokkal nagyobb pontosságot jelent netán útközben.

A Lenovo Yoga Slim 7x kialakítása és csomagolása is erőforrás-hatékony, azaz a csomagolóanyag nem tartalmaz műanyagot. A készülék FSC tanúsítvánnyal rendelkező papírból és más ellenőrzött anyagokból készült dobozokban kerül forgalomba, és párnázatként szárazra préselt papírpépet használ, a mellékelt rendszerzsák pedig gyorsan megújuló bambuszrostból készült. A Lenovo emellett egy CO2-kiegyenlítési szolgáltatást is kínál, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a készülékükhöz kapcsolódó becsült CO2-kibocsátás átlagos életciklusa során történő kiegyenlítéséhez hozzájáruljanak azáltal, hogy a CDM, a Gold Standard, a Climate Action Reserve és az ENSZ által ellenőrzött, a légkörbe kerülő CO2-kibocsátás csökkentését célzó, klímavédelmi célú projektek támogatására szolgáló kiegyenlítési krediteket vásároljanak.

A Yoga Slim 7x jogosult a Lenovo Premium Care szolgáltatásra is, arra a fejlett támogatási szolgáltatásra, amely személyre szabott hardveres és szoftveres segítséget nyújt szakértő technikusoktól, szükség esetén gyors javítással.

ThinkPad T14s Gen 6 – Üzleti célokra tervezve

A ThinkPad T14s Gen 6 a Lenovo első kereskedelmi célú, új generációs Copilot+ PC-je, és igencsak nagy ugrást jelent a kereskedelmi célú, mesterséges intelligenciával működő PC-k területén. A fejlett Snapdragon X Elite processzorral a fedélzetén, integrált Adreno GPU-val és az eszközön belüli AI motorral felszerelve a ThinkPad T14s Gen 6 olyan kiváló felhasználói élményt ígér, amely új mércét állít fel mind a teljesítmény, mind a hatékonyság tekintetében a Windows üzleti laptopok számára. Az integrált 45 TOPS NPU kiemelkedő, az eszközön belüli AI képességeket biztosít, amelyek a termelékenység fokozására és a zökkenőmentes alkotási folyamatok megkönnyítésére összpontosítanak. A Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy új eszközökkel fedezzék fel a végtelen kreatív lehetőségeket. A Copilot+ a generatív AI és a gépi tanulás erejével segíti a gyakori termelékenységi feladatok racionalizálását, a Microsoft 365 alkalmazások zökkenőmentes integrációjával pedig a munka hatékonysága olyan lesz, mintha egy személyre szabott AI-alapú asszisztens lenne a felhasználó keze ügyében.

Az akár 64 GB kapacitású LPDDR5x memóriával felszerelt és karcsú, keskeny keretekkel ellátott, 14 hüvelykes, ultravékony formájú ThinkPad T14s Gen 6 professzionális kifinomultságot sugároz. A felhasználók kiváló videós együttműködést tapasztalhatnak a kényelmes kommunikációs sávval, ami egy FHD+IR MIPI-kamerának ad otthont, amely fizikai kamerarésszel rendelkezik az adatvédelem érdekében. A felhasználók a Wi-Fi 7 és az opcionális 5G sub 6 képességekkel mindig kapcsolatban maradhatnak bármikor és bárkivel. Továbbá az 58 Wh kapacitású akkumulátor előnyeit is élvezhetik, hogy az energiatakarékosabb, alacsony fogyasztású kijelzőpanel használatával akár több napos üzemidőt érjenek el.

Windows on Snapdragon – A vállalatok számára tervezve

A Lenovo, a Qualcomm Technologies és a Microsoft egy régóta tartó, háromoldalú együttműködés keretében több, mint száz független szoftvergyártó (ISV) vállalati szoftveralkalmazását tartalmazó, a Snapdragon által működtetett Windows natív funkcionalitására optimalizált átfogó listát állított össze. Az előremutató megközelítéssel és az olyan kritikus területekre összpontosítva, mint az eszközkezelés, az együttműködés, a termelékenység és a chip-felhő biztonság, az együttműködés aktívan működik közre olyan élvonalbeli kereskedelmi értéknövelt szoftvercégekkel, mint például a DynamoAI, amelyek a kiváló hatékonyság és védelem érdekében tervezett AI technológiát használnak.

A szervezetek eszközeinek és adatainak folyamatos védelme és a magánélet védelme a mesterséges intelligencia korszakában kritikus fontosságú. A ThinkPad T14s Gen 6 segít a kockázatok kezelésében és minimalizálásában minden egyes végponton a ThinkShield biztonsági funkciókkal és megoldásokkal, amelyek a hatékonyság veszélyeztetése nélkül helyezik előtérbe a védelmet.  Az olyan szoftverpartnerek, mint például a SentinelOne, lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy többrétegű védelmet biztosítsanak a zsarolóprogramok ellen. Továbbá a ThinkShield AI alapú fenyegetésérzékelést kínál a biztonságos indítási folyamattal, és az öngyógyító firmware a Qualcomm Secure Processing Unit with Microsoft Pluton megoldással együttműködve szilárd alapot nyújt az általános rendszerbiztonsághoz.

A Lenovo kiterjedt szakértelmét kihasználva a vállalati felhasználásra szánt ARM-alapú ThinkPad laptopok terén, a ThinkPad T14s Gen 6 kiemelkedik a Lenovo TruScale által támogatott, skálázható biztonsági funkciók, testreszabási és telepítési szolgáltatások sorával. Ez lehetővé teszi az informatikai rendszergazdák számára, hogy precízen és magabiztosan kezeljék a következő generációs AI PC eszközök stratégiai telepítését a flottájukban. Ezeket a szolgáltatásokat úgy tervezték, hogy megvédjék az érzékeny információkat, és a nagyobb léptékű telepítésekhez szükséges rugalmasságot és ellenőrzést biztosítsák, amely elengedhetetlen az egyedi üzleti igények kielégítéséhez.

Rövid összegzés

A Lenovo bemutatta új laptopjait, a Lenovo Yoga Slim 7x-et és a Lenovo ThinkPad T14s Gen 6-ot, amelyek a Qualcomm Snapdragon X Elite processzorral működnek. Ez a lépés az AI-alapú számítástechnika új korszakát jelzi, amely a felhasználók számára kiemelkedő teljesítményt, kreativitást és biztonságot ígér. A Snapdragon X Elite processzor 12 magos CPU-val, Adreno GPU-val és egy erőteljes neurális feldolgozó egységgel (NPU) rendelkezik, amely másodpercenként akár 45 trillió műveletet is el tud végezni. Az új Copilot+ PC-k, amelyeket a Lenovo és a Microsoft közösen fejlesztett, lehetővé teszik az offline AI-funkciók használatát, így a felhasználók mindig hozzáférhetnek a fejlett mesterséges intelligencia által biztosított eszközökhöz.

A Lenovo Yoga Slim 7x a kreatív szakembereknek készült, akik számára a szerkesztés, renderelés és feldolgozás könnyebbé és gyorsabbá válik, így több időt fordíthatnak az alkotásra. Az eszköz egy lenyűgöző 14,5 colos PureSight OLED érintőképernyővel rendelkezik, amely kiváló színpontosságot és fényerőt biztosít. Emellett a laptop környezetbarát csomagolással érkezik, amely FSC tanúsítvánnyal rendelkező papírból készült.

A ThinkPad T14s Gen 6 üzleti felhasználásra készült, és magas szintű teljesítményt, valamint hatékonyságot kínál. A laptop akár 64 GB memóriával is felszerelhető, és hosszú akkumulátor-üzemidőt biztosít, ami több napos használatot tesz lehetővé. A fejlett biztonsági funkciók, mint a ThinkShield és a SentinelOne, segítenek megvédeni az adatokat és az eszközöket a zsarolóprogramok és egyéb fenyegetések ellen.

Összességében a Lenovo új Copilot+ PC-i az AI-t és a nagy teljesítményt kombinálják, hogy a felhasználók számára intelligensebb, gyorsabb és biztonságosabb számítástechnikai élményt nyújtsanak, legyen szó kreatív projektekről vagy üzleti feladatokról.

techkalauz.hu – az online techmagazin