A Lenovo csendben adta ki a Core Ultra-val szerelt ThinkPad X13 G5-öt

0
2238

Nem kerített nagy feneket a Lenovo  a ThinkPad X13 Gen 5 megjelenésének. A legújabb modell az Intel Core Ultra, más néven Meteor Lake processzorokat használja. Az X13 G5 U és H CPU-val is elérhető lesz, de úgy tűnik AMD-s variáns nem várható – sem OLED kijelzős modell.

A Lenovo egy új ThinkPad laptoppal áldotta meg a világot. A ThinkPad X sorozattól szokatlan módon a Lenovo ezt minden hivatalos bejelentés nélkül tette. Az új Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 a ThinkPad X13 Gen 4-et váltja. Bár ez egy egyszerű frissítés, minden tervezési változtatás nélkül, mégis van pár változás.

Egyrészt ez az új modell kizárólag Intel CPU-kat kínál, azon belül viszont kétfélét is: a teljesítmény-orientáltat és az energiatakarékosat – ennek okán bizonyos konfigok az Intel ARC GPU-t is megkapják. Az előző verzióhoz képest RAM részlegen tapasztalható némi előrelépés. Amíg a memória továbbra is forrasztva van, a 8 GB-os opciót elhagyták, így az alap konfig is 16-tal érkezik.

Bár ez jó hír, van néhány rossz hír a kijelzőt illetően: az X13 G4-ben lévő 2,8K OLED képernyő opció már nem elérhet, így ilyen profi kijelzővel a gép már nem lesz kapható. Úgy tűnik, hogy a rendszer többi része megegyezik a Lenovo ThinkPad X13 G4-gyel.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét