A Lenovo ThinkCentre M90a Pro Gen 4 új mérföldkövet állít fel az All-in-One asztali számítógépek terén

0
489

A Lenovo bemutatta a ThinkCentre M90a Pro Gen 4-et, amely a vállalati asztali számítógépek terén új szintet képvisel. Ezt a Windows 11 operációs rendszerrel működő számítógépet a modern munkahelyek és tartalomkészítők szükségleteinek kielégítésére tervezték. A készülék egy lenyűgöző, hatalmas 27 hüvelykes QHD kijelzővel rendelkezik, és intelligens funkciókkal van ellátva, amelyek segítik a kapcsolattartást, a magánéleti dolgokat és a hatákonyságot.

Sanjeev Menon, a Lenovo Intelligent Devices Group Worldwide Desktop Business alelnöke és általános igazgatója, elmondta: „A modern vállalkozásoknak többre van szükségük, mint egy magas teljesítményű számítógép; olyan megoldásokra van szükségük, amelyek okosak és intuitívak, megbízhatóak és hatékonyak, és lehetővé teszik számukra, hogy zökkenőmentesen létrehozzanak egy többeszközös ökoszisztémát.” Ebben az állandóan változó hibrid környezetben az alkalmazottak átlagosan 2,5 eszközt használnak a munkához. Pont ezért fontos számukra, hogy asztali számítógép és laptop is legyen az arzenáljukban, hogy hatékonyan és produktívan dolgozhassanak. A Lenovo ThinkCentre M90a Pro Gen 4 azoknak a vállalkozásoknak nyújt megoldást, akik a munkaterületek rugalmasságát és hatékonyságát kívánják növelni.

A ThinkCentre M90a Pro Gen 4 széleskörű teljesítményt nyújt, amikor szükség van rá, és lehetőséget a bővítésre, amikor az szükségessé válik, mindezt pofonegyszerűen. A gép fel van szerelve a legújabb komponensekkel, beleértve az Intel vPro Enterprise-t akár 13. generációs Intel Core i9 processzorral, NVIDIA GeForce RTX 4050 laptop GPU-val, és akár 64 GB DDR5 memóriával. A rendszer optimalizálásához a ThinkCentre M90a Pro Gen 4 rendelkezik az Energy Performance Optimizerrel, amely gépi tanulást használ feladatok csoportosításához és a teljesítmény növeléséhez. Ez a számítógép készen áll a bármilyen kihívásra, és biztosítja a kiváló eredményeket, bármi legyen is a feladat.

A ThinkCentre M90a Pro Gen 4 alkalmas ultragyors fájlmegosztásra a Thunderbolt 4 segítségével, ami akár 40 Gbps sebességet tesz lehetővé, így könnyedén átvihetők nagy méretű videók és óriásfájlok. Ezenkívül a szakemberek számára, akik mégtöbb lehetőséget keresnek, az AIO asztali gép támogatja további 8K vagy két 4K monitor csatlakoztatását, valamint külső GPU-k és tároló meghajtók csatlakoztatását is, továbbá lehetőséget nyújt más eszközök monitorként való használatára is.

Pontos és gondosan összerakott kijelző

A nagyobb méret nem mindig jelent jobbat, de a ThinkCentre M90a Pro Gen 4 esetében ezt vehetjük kivételnek. A készülék büszkélkedhet egy 27 hüvelykes QHD kijelzővel, amely képes a legkisebb részleteket is éles és pontos módon megjeleníteni. Az All-in-One (AIO) gép 350 nit fényerővel rendelkezik, és az sRGB 99%-os lefedettségével garantálja, hogy a tervezések és műalkotások pontosan tükrözik az alkotók inspirációját és vízióját.

Az AIO gépet egyedileg kalibrálták, hogy azonos képminőséget nyújtson minden ThinkCentre M90a Pro Gen 4 esetében. Azonban ez a gép nem csak a művész lelkekre koncentrál, hanem az egészségükre is gondol. A prémium AIO asztali gép a TÜV Rheinland által tanúsított Eyesafe 2.0 és Flicker Free minősítéssel rendelkezik, és beépített természetes alacsony kék fény technológiával is fel van szerelve, amely csökkenti a szemfáradtságot és a kimerültséget, így hosszabb és kényelmesebb munka vagy alkotás érhető el vele.

Egyszerűsített többeszközös kapcsolódás

A modern szervezetek szoros együttműködést igényelnek osztályok, kreatív munkatársak és eszközök között, és a ThinkCentre M90a Pro Gen 4 pontosan ilyen megoldást kínál a tökéletes hibrid ökoszisztéma létrehozásához. A Thunderbolt 4 port mellett a ThinkCentre M90a Pro Gen 4 rendelkezik egy opcionális Thunderbolt 3 porttal is, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a mellékelt USB-C kábelen keresztül megosszák a kijelzőt, és azt használják Thunderbolt-os monitorként. Ezen funkció segítségével a felhasználók továbbá második M.2 SSD-t is megoszthatnak laptopokkal vagy számítógépekkel, miközben élvezik a gyors adatátvitelt. Ez a funkcionalitás elősegíti az egyszerű és hatékony munkavégzést, valamint a tartalom megosztását és az adatok gyors átvitelét.

A ThinkCentre M90a Pro Gen 4 elegendő teljesítménnyel és zökkenőmentes kapcsolódási lehetőségekkel rendelkezik, hogy más laptopokkal vagy számítógépekkel történő együttműködés jöhessen létre, azonban mindez mobileszközként is használható. A Lenovo ThinkPhone by Motorola és a kiválasztott Motorola okostelefonok felhasználói alkalmazáson keresztül könnyen csatlakozhatnak az AIO-hoz. Ennek révén lehetőségük van fájlok másolására, beillesztésére és áthúzására a telefon és az asztali gép között, továbbá alkalmazásokat is streamelhetnek, üzenetekre válaszolhatnak és értesítéseket követhetnek nyomon anélkül, hogy telefonjukat kellene folyamatosan használniuk. Ez az integrált megoldás hatékonyabbá teszi a munkavégzést és a kommunikációt a mobil eszközök és az asztali gép között.

„A képesség, hogy bármilyen feladatot teljesítsen, és több eszköz központjává váljon, a ThinkCentre M90a Pro Gen 4-et az ideális választássá teszi egy hibrid munkaerő számára” – tette hozzá Menon. „Egy tervező most már bárhonnan elérheti az eszközét, legyen az egy kávézóban a telefonján keresztül, otthoni laptopján keresztül tervezhet, és másnap a munkahelyén is folytathatja a munkát, mindezt folyamatosan és szünet nélkül. Ez az eszköz valódi mobilitást és sokoldalúságot kínál a modern munka világában.”

A professzionálisok számára tervezve

A magánélet, a biztonság és a megbízhatóság elengedhetetlenek a modern munkavégzők számára. Mint sejthető, a ThinkCentre M90a Pro Gen 4 a hardver és a szoftver zökkenőmentes együttműködésével nyugalmat nyújt a felhasználóknak. Az egyedülálló AI, a következő generációs Human Presence Detection (HPD) radar szenzorral és RGB-IR kamerával felszerelt AIO nullanyomású be- és kijelentkezést biztosít, ami automatikusan elhomályosítja a képernyőt, amikor valaki mögötted tartózkodik, így garantálva az adatvédelmet és a személyes tér tiszteletét.

A ThinkCentre M90a Pro Gen 4 további biztonsági intézkedéseket is tartalmaz az alábbiak szerint:

TPM 2.0 Chip: A készülék beépített, különálló TPM 2.0 chipet tartalmaz a kifinomultabb titkosításhoz, ami segít a rendszerbiztonság további növelésében.

ThinkShield: A ThinkShield védelmi rendszer az adatok és eszközök védelmére szolgál, és különféle biztonsági funkciókat kínál a potenciális fenyegetések ellen, így a felhasználók adatai és eszközeik is biztonságban vannak.

Smart USB Protection: Ez a funkció lehetővé teszi az USB tárolóeszközök blokkolását, ami segít megakadályozni a nem kívánt adatátvitelt és védi az érzékeny információkat az illetéktelen hozzáféréstől.

Mil SPEC tesztelés: Az AIO az amerikai katonai specifikációk (Mil SPEC) szerint lett tesztelve a tartósság és megbízhatóság szempontjából, így megbízható működést biztosít nehéz körülmények között is.

UL porállóság tanúsítvány: A UL porállóság tanúsítvány azt jelenti, hogy az eszköz védelmet nyújt a porral szemben, ami fontos az eszköz hosszú élettartamához és megbízhatóságához.

Ezen biztonsági és tartóssági intézkedések együttesen garantálják a ThinkCentre M90a Pro Gen 4 megbízható és biztonságos működését a felhasználók számára.

A ThinkCentre M90a Pro Gen 4 teljesítményének és biztonságának fenntartása, valamint más flottában lévő eszközök hatékony kezelése érdekében a Lenovo Device Manager az előnyben részesített végpontkezelő eszköz minden felhasználó számára. A Lenovo Device Manager egy olyan felhőalapú, rugalmas és skálázható megoldás, amely zökkenőmentesen működik Windows 11 és más operációs rendszerekkel is. Ez a rendszer lehetővé teszi a felhasználók számára az eszközök könnyű kapcsolódását és konfigurálását az összes eszközön.

A Lenovo Device Manager célja az eszközök funkcionalitásának optimalizálása és javítása, az eszközkapcsolatok figyelése, a hardver- és szoftverváltozások nyomon követése, valamint egyéb fontos feladatok ellátása. Ezáltal biztosítja, hogy a vállalati környezet mindig naprakész és biztonságos legyen, miközben megkönnyíti az IT-szakemberek dolgát a flotta hatékony kezelése során.

Smart Design

A ThinkCentre M90a Pro Gen 4 számos ügyfélcentrikus dizájnt kínál, amelyek segítik az irodaterületek optimalizálását és a felhasználói élmény fokozását. Ide tartozik egy telefon-dokkoló sáv, ami kényelmes és könnyű telefonkezelést tesz lehetővé. Beépített vezetékmenedzsment alap, ami rendezett környezetet teremt a kábelek számára, valamint egy képernyőn megjelenített joystick, ami egyszerűvé teszi a menüválasztást.

Azok a szakemberek, akik szeretnék tovább fokozni a rendszer termelékenységét, számos Lenovo tartozék közül választhatnak, amelyek külön megvásárolhatók. Ide tartozik egy konferenciahíváshoz tervezett eszköz négy-mikrofonos 360 fokos távolsági hangfelvételhez, valamint négy Harman Kardon hangszóró a kristálytiszta hangzás érdekében. Ezek a tartozékok hozzájárulnak a hatékonyabb konferenciahívásokhoz és a jobb hangminőséghez.

Az Microsoft Teams tanúsítvánnyal rendelkező Conference Call Base könnyen csatlakozik a számítógéphez egy Standard USB Type-C interfésszel, és speciálisan az emberi hanghoz van finomhangolva. Ezenkívül rendelkezik visszhangszűréssel és AI zajcsökkentéssel, ami segít abban, hogy a konferenciahívások tiszták és zajmentesek legyenek.

Összegzés

Az Lenovo bemutatta a ThinkCentre M90a Pro Gen 4-et, amely egy olyan vállalati asztali számítógép, amely a Windows 11 operációs rendszerrel működik. Ezt a számítógépet a modern munkahelyek és tartalomkészítők igényeinek kielégítésére tervezték.

A ThinkCentre M90a Pro Gen 4 kiemelkedik egy hatalmas 27 hüvelykes QHD kijelzővel és intelligens funkciókkal, amelyek segítik a kapcsolódást, a magánéletet és a felhasználhatóságot. A gép teljesítménye is kiváló, hiszen rendelkezik az Intel vPro Enterprise-t akár 13. generációs Intel Core i9 processzorral, NVIDIA GeForce RTX 4050 laptop GPU-val és akár 64 GB DDR5 memóriával. Az Energy Performance Optimizer segít optimalizálni a rendszert a feladatokhoz, és a Thunderbolt 4 lehetővé teszi a gyors fájlmegosztást.

A kijelző kiváló minőségű, és garantálja a pontos színvisszaadást. Emellett az AIO gép számos biztonsági funkcióval rendelkezik, például a Human Presence Detection (HPD) radar szenzorral és RGB-IR kamerával a nullanyomású be- és kijelentkezéshez. A gép további biztonsági intézkedéseket is tartalmaz, mint a TPM 2.0 Chip és a ThinkShield.

Az eszközök könnyű kezelését a Lenovo Device Manager segíti elő, amely egy felhőalapú végpontkezelő eszköz. A gép további tervezési előnyöket is kínál, például egy telefon-dokkoló sávot és vezetékmenedzsmentet a rendezett környezet érdekében. További tartozékok is elérhetők, például a Conference Call Base a hatékonyabb konferenciahívásokhoz és a jobb hangminőséghez.

Összességében a Lenovo ThinkCentre M90a Pro Gen 4 egy teljesítményben kiváló és biztonságos asztali számítógép, amely megfelel a modern vállalatok és tartalomkészítők igényeinek, valamint könnyű kezelhetőségi és tervezési előnyökkel is rendelkezik.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét