A MediaTek Dimensity 9200 ray tracing képes ARM Immortalis-G715 GPU-val érkezik

0
63

Weibo-n szivárgott ki a MediaTek Dimensity 9200 néhány kulcsfontosságú specifikációja. Immár biztos, hogy kap egy Cortex-X3 teljesítménymagot, illetve ahogy a címben is szerepel, ARM Immortalis-G715 GPU-val fog futni. Tartalmazhat még utolsó generációs Cortex-A710 magokat is a 32 bites alkalmazások támogatásához, illetve utánozza a Snapdragon 8 Gen 2 négyfürtös CPU elrendezését.

Egy WhyLab nevű Weibo leaker fényt derített az SoC specifikációira, ezek alapján pedig meg van az esély arra, hogy odapörkölje a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-esét.

A MediaTek Dimensity 9200 az ARM legújabb Cortex-X3 CPU magját fogja használni megspékelve Cortex-A715-tel. Sajnos a többi magról vagy azok klaszterelrendezéséről nincs szó. Valószínűleg a Snapdragon 8 Gen 2 nyomdokait fogja követni, és Cortex-A710 magot kap, amely lehetővé teszi a 32 bites alkalmazások támogatását, ez pedig fontos lenne a kínai piac számára.

Az igazi ász azonban az Arm Immortalis-G715 GPU lesz. Támogatja a hardver szintű sugárkövetést (ray tracing), továbbá állítólag 15%-kal gyorsabb és energiatakarékosabb, mint elődje. Hogy képes lesz-e megfogni a Snapdragon 8 Gen 2 „nagymértékben továbbfejlesztett” Adreno 740 GPU-ját, azt még nem tudni – viszont a verseny ezúttal biztos, hogy szoros lesz.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét