A Motorola Defy Satellite Link mobilhálózat-független üzenetküldést és bejelentkezést biztosít bármely okostelefonon

0
51

Az új Android okostelefonok a tervek szerint 2024-től megkapják azt a funkciót, amit az Apple „iPhone SOS”-nek hív – persze a saját verziójukban. Azonban akik nem szeretnék ezt az Androidon keresztül beszerezni, vagy épp nem támogatja készülékük a legújabb rendszerverziót, azoknak ott van a Motorola Defy Satellite Link. Az Defy Satellite Linke a felhasználó mobileszközét csatlakoztatja a Bullitt hálózathoz, hogy üzenet- és helyadatokat közvetítsen más készülékeken keresztül, ha épp nincs hálózati lefedettség – tehát lényegében ugyanúgy, mint az iPhone SOS-t, ezt is vészhelyzetre találták ki.

A kalandra éhes utazók elgondolkodhatnak, hogy frissítsenek-e iPhone 14 Pro-sorozatú eszközre, vagy várjanak egy következő generációs Android okostelefonra, hogy még vészhelyzetben is kapcsolatban maradhassanak szeretteikkel.

A Motorola azonban kiadta a Defy Satellite Linket, mint alternatív (és esetleg megfizethetőbb) alternatívát. Ezen termék segítségével okostelefonunk vagy táblagépünk olyan üzeneteket (SOS vagy egyéb) küldhet, amelyek hagyományos SMS-ként jelennek meg a címzettnél, holott nincs is hálózat a küldőnél. A Defy Satellite Link 600 mAh-s akkumulátora a töltések között (készenléti módban) akár 4 napig is kitart. A Defy Satellite Link az iOS 17 helymegosztási funkcióinak saját verziójával is rendelkezik, amelyet a készüléken található külön gombbal lehet aktiválni.

A Defy Satellite Link 179 euróért vásárolható meg Európában.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét