A Qualcomm befejezte a NUVIA integrációját

0
132

Idén januárban a Qualcomm bejelentette a NUVIA startup felvásárlását, világszínvonalú CPU- és technológiatervező csapattal bővítve a következő generációs mobil processzorok fejlesztését. Március 16-án a Qualcomm elárulta, hogy a NUVIA akvizíció befejeződött, és adott egy kis betekintést a 2022-ben tervezett összes technológiai fejlesztésről.

A NUVIA CPU-technológiáját integrálni fogják a Qualcomm készülő termékcsaládjába, ideértve az okostelefonokat, laptopokat, a fejlett járművezető rendszereket , a kiterjesztett valóságot és az infrastrukturális hálózati megoldásokat. A Qualcomm tervei közzé tartozik az is, hogy megszilárdítsa pozícióját az ARM-alapú laptop szektorban, mivel a Qualcomm Technologies új processzorai várhatóan 2022 második felében jelennek majd meg, amelyeket nagy teljesítményű ultrabookokba terveznek.

„Örülünk, hogy csatlakozhatunk az iparág vezető innovátorához, akikkel ezentúl együtt dolgozhatunk majd különböző áttörő technológiai újításokon és minden bizonnyal egy olyan platformot hozunk létre amely méltó versenytárs lesz majd ebben az iparban”- mondta Gerard Williams, a NUVIA korábbi vezérigazgatója, aki jelenleg a Qualcomm Technologies mérnöki igazgatója.

Hirdetés

A Qualcomm nem az egyetlen cég, amely házon belüli laptop processzorokat fejleszt. Az Apple már piacra dobta az M1 chipjeit, amelyek némi dicséretet kaptak, és a Cupertino óriás várhatóan minden évben új M generációkat fog kiadni. Más cégek, például a Samsung, a Huawei és a Microsoft is a Windows-ARM laptopok saját megvalósításán dolgoznak így a Qualcomm-nak nem lesz könnyű dolga.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét