Acer Aspire 2920 – a legkisebb gyémánt

Az Acer a napokban mutatta be legújabb noebookját, a 2920-at. A BMW mérnökei által tervezett Gemstone kasztniba kerülő gép a család legkisebb tagja. A letisztult forma mellett így már az ultra-hordozhatóság is megjelent az Acer palettáján. A 2920-as sorozat gépei két kiló alatti súllyal, a Santa Rosa platformnak és a Core 2 Duo processzornak köszönhetően hatalmas erővel, mindezek mellett fejlett multimédiás képességekkel rendelkeznek. A 12,1 collos, nagy fényerejű LCD panelt az Intel integrált kártyája hajtja meg, maximálisan 1280×800 pixeles felbontásban. A kártya az Intel Dynamic Video Memory Technology 4.0 segítségével akár 300 megabájtnál is többet tud felhasználni a rendszermemóriából.
A gyártó elsősorban a gép multimédiás képességeire fektette a fő hangsúlyt. A gép egyedülálló audio és videó hangzást nyújt a Dolby Home Theater Virtual Surround Sound hangfalaknak köszönhetően. Még gazdagabb moziélményt biztosít az Acer Arcade szórakoztató egység, mely elő van telepítve van az Aspire 2920-on. A notin természetesen megtaláljuk az Acer másik két újdonságát, az Acer CinemaVision-t és az Acer ClearVision-t, mely két technológia minimalizálja a képtorzulást és javítja a képminőséget.  
Kommunikáció terén is jelentős dolgokat mutat fel a kis gép: teljes wireless kompatibilitás – kétsávos, négyfunkciós IEEE 802.11a/b/g/Draft-N WiFi Certified megoldás vagy Intel PRO/Wireless 3945ABG (kétsávos, háromfunkciós 802.11a/b/g) Wi-Fi Certified hálózati csatlakozás – mellett a további csatlakozási lehetőségek teljes skáláját kínálja: Gigabit LAN, opcionális WPAN (Bluetooth 2.0), valamint analóg modem. 
Mindezek mellett még számos extrával is fel van szerelve a 2920: megtalálhatunk benne CMOS webkamerát – integrálva az LCD keret felső részébe -, Acer VisageON face-tracking és Acer PrimaLite technológiával felszerelve. A sorozat néhány modellje rendelkezik továbbá az Acer Xpress VoIP telefonnal, ami támogatja a leggyakrabban használt Instant Messaging alkalmazásokat, mint a Skype, MSN Messenger és Windows Live Messenger. A hatékony videó konferenciához a PureZone audio technológia támogatja a visszhang- és zajkiszűrést a kristálytiszta hangminőség érdekében.
Az akkuidőt a cég 4-4.5 órára teszi. Mint minden Acer notebook, az Aspire 2920 is megfelel az Energy Star rendszernek. Ezenfelül további energiafogyasztási optimalizálást ér el az Acer QuickCharge: ez a technológia meghosszabbítja az akkumulátor életét azáltal, hogy rövidebb töltési idő alatt hosszabb időtartamra tölt fel.
A gép mellé pár feltelepített program is jár: Microsoft Windows Vista Home Premium, vagy Windows Vista Home Basic, valamint Acer Empowering Technology, Acer Arcade, Acer Crystal Eye, Acer GridVista, Acer Launch Manager, Acer Video Conference Manager, Adobe Reader, CyberLink PowerProducer, Norton Internet Security, NTI CD-Maker, Microsoft Works 8.5 Office Home-mal és Student 2007 Trial.
Az összes Acer notebook 1 év nemzetközi utazógaranciával rendelkezik (International Travellers Warranty – ITW), melyet 3 év garanciára lehet meghosszabbíttatni az Acer Advantage szolgáltatással, mely baleseti károsodás esetén is fedezi a kárt.

polip

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?