Az Apple A15 Bionic processzorait már elkezdte gyártani a TSMC

0
192

A TSMC megkezdte gyártani az Apple A15 Bionic processzorokat, amelyek ősszel érkeznek és az iPhone 13 modelleket fogják táplálni. A DigiTImes forrásai szerint ezekre a chipekre nagyobb lesz a kereslet, mint eddig bármelyik korábbi verzióra, így a TSMC ennek megfelelően fogja növelni az 5 nm-es részleg gyártási kapacitását.

Arról tájékoztatta a nagyérdeműt a DigiTimes, hogy az Apple A15 Bionic chipjeinek gyártása már folyamatban van a TSMC-nél. Az 5 nm-es részleget most lefoglalja az A15 a TSMC-nél, azonban a 4 nm-est már előre lefoglalta az almás gyártó annak érdekében, hogy a Mac processzorait ott gyártsák a közeljövőben (Talán az M2?).

Nagy fejlesztéseket tervez a TSMC, ugyanis a jelenlegi nagyjából 100.000 db/hónapról egészen 140-150 ezer/hónapra növelnék az 5 nm-es csomópontok termelékenységét. Óriási pénzeket visz Tajvanba az Apple, ugyanis a TSMC jelenleg arra számít, hogy az amerikai óriásnak köszönhetően hatalmasat fog növekedni a harmadik negyedévi bevétele, hála az iPhone 13-akba szánt A15 Bionic-nak.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét