Az Exynos 2500 frissített specifikációi online bukkantak fel

0
37

Egy új jelentés rávilágít arra, hogy a Samsung mit tartogathat számunkra jövőre az Exynos 2500-zal. Összességében elmondható, hogy az elsődleges Cortex-X5 magnál csak kis órajel-növekedés tapasztalható, és legalább egy klaszter esetében csökken a sebesség.

OreXDA, aki tisztességes múltra tekint vissza a Samsunggal kapcsolatos szivárogtatásokkal kapcsolatban, most elárult néhány további specifikációt az Exynos 2500-ról. Elsődleges Cortex-X5 magja állítólag 3,2 és 3,3 GHz közötti frekvencián fog dolgozni. Ez többé-kevésbé megegyezik az Exynos 2400 értékével, melynek elsődleges magja 3,2 GHz-en fut, és elvileg 100 Hz-es boostra is képes.

Hasonlóképpen, az Exynos 2500 Cortex-A730 magjai közül három 2,5 és 2,3 GHz között lesz. Ez figyelemreméltóan alacsonyabb, mint az Exynos 2400 mindkét Cortex-A720 klasztere. A korábbi szivárgások azt mutatták, hogy az SoC 1+3+2+4 CPU-elrendezést használ, ami azt jelenti, hogy a maradék két Cortex-A730 mag órajele alacsonyabb lesz, mint az első háromé. Egyelőre ismeretlen a sorsuk, ahogy a négy Cortex-A530 magé is.

Ezek a specifikációk még biztosan nem véglegesek, továbbá szem előtt kell tartani azt is, hogy a csúcsteljesítmény sosem a legjobb kiindulópont. Ha tartósan tud magas teljesítményt nyújtani egy CPU, az az igazi – az még jobb, ha eközben nem forr fel.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét