Az Oppo saját tárgykövetőjén dolgozik – Jöhet az olcsóbb AirTag?

0
243

Úgy tűnik, hogy a Samsung és az Apple nyomdokaiba lépve az Oppo is tárgykövetőn dolgozik. A Weibo-ra kiszivárgott képek azt mutatják, hogy a valamilyen indokból USB-C port is lesz az eszközön, valamint ultra-szélessávú chipet alkalmaz.

Bár a tárgykövetők már 2017 óta léteznek, lényegében piaci rés volt a kereskedelemben. Kifejezetten az ökoszisztémát létrehozni akaró gyártók körében népszerű a termék, ezért nem csoda, hogy az Oppo a legelső kínai vállalat, amely belépne a tárgykövetők piacára. Ezt egy szabadalmi bejelentés is alátámasztja korábbról.

Az Oppo által fejlesztett tárgykövető a Weibo-n bukkant fel, az XDA Developers osztotta meg. Külleme nem igazán nagyszám, de miért is lenne egy ilyen eszköznek, azért van, hogyha elveszünk valamit megtaláljuk, nem? Valamiért azonban USB-C porttal rendelkezik, ami nem igazán ésszerű megoldás, tekintve, hogy emiatt könnyen vízkárt szenvedhet.

Hirdetés

Figyelemre méltó azonban az UWB (ultra-wideband) funkció, amely közeli tárgyak nyomkövetésében sokkal pontosabb, mint a más hasonló eszközökben használt technológiák. Ezzel azonban akad probléma, ugyanis az eddig piacon lévő Oppo telefonok egyike sem rendelkezik UWB chippel. Tehát ha a szivárgás pontos, akkor a jövőbeli Oppo telefonok ilyen chippel érkeznek.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét