Az „űrhajóból készült” pickupra már 1,5 millió előrendelés érkezett, 100 milliárd dollár bevételre számítanak

0
512

A Tesla jelenleg több mint 100 milliárd USD bevételre számít csak az előrendelt Cybertruckokból. Az előrendelések száma most lépte át a 1,5 milliós határt. Ja és amúgy azt tudtátok, hogy ugyanabból az anyagból készül majd a Cybertruck, amiből a SpaceX Starship űrhajói?

Egy évvel ezelőtt a Tesla Cybertruck elektromos pickup előrendelései meghaladták az 1,2 milliós határt, ami 80 milliárd dollárnyi potenciális többletbevételt jelent a Teslának. Abban az időben ez több volt, mint a hagyományos autógyártók, például a BMW vagy a Ford piaci korlátja – úgy, hogy még egy darabot se adtak el belőle. A megjelenést 2023-ra halasztották, azonban azóta befutott még „pár” rendelés és elérte a 1,5 milliós határt.

Mire a Tesla jövő nyáron piacra dobja a Cybertruckot, ez a szám valószínűleg megközelíti a 2 milliót. Elon Musk már figyelmeztetett, hogy a pickup nem maradhat az eredetileg tervezett 40 000 USD-s áron, tekintettel az akkumulátorhoz szükséges anyagok drágulására.

Elvileg tehát nyáron érkezik a Cybertruck, azonban Musk nem a pontosságáról híres, így én simán el tudom képzelni, hogy halaszt még rajta 1-2 évet.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét