Előrejelzések szerint 2023-ban jön a PS5 Slim

0
669

Habár a Sony még csak most adta ki a PlayStation 5-öt, már lépéseket tett a PS5 gyártása kapcsán. Ezt abból szűrték le az elemzők, hogy a Sony bejelentkezett a világ legnagyobb chipgyártójához, a TSMC-hez, ráadásul az 5 nm-es részlegre, ami valószínűleg a PS5 Slim eljövetelét jelzi. Az időpontok pedig ez 2023-as megjelenést láttatnak.

Hatalmas sikert – és még nagyobb hiányt – hozott a Sonynak a Playstation 5, és mivel egy óriási és sikeres cégről beszélünk, természetesen előre terveznek. Ez néha kitudódik, ilyen a mostani eset is.

A RedGamingTech állítása szerint a Sony lefoglalta a gyártósorokat a TSMC 5 nm-es részlegén (a mostani konzol 7 nm-es technológiát használ). Anno a PS4 esetében is hasonlót láthattunk, az alapmodell akkor 28 nm-es technológiával készült, ez a PS4 Slim és Pro esetében már 16 nm-es volt.

Hirdetés

Előfordulhat az is, hogy a Slim esetében marad a processzor, csak a Pro kapja majd meg az 5 nm-es lapkákat, ezt még nem tudni. Az eredeti „Sony-s” időtartamokat nézve 2023 lesz a megjelenési év, így volt ez a PS4 esetében is, tartották a 3 éves terveket.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét