És itt van! – Megerősítette a Snapdragon 8 Gen1 nevét és érkezését a Qualcomm, jön az új csúcsprocesszor

0
22

A Qualcomm bejelentette Snapdragon termékeinek új márkáját és egyben legújabb tagját Snapdragon 8 Gen1 néven. Más változtatások is folyamatban vannak, például az 5G elhagyása a terméknevekből. A Qualcomm megerősítette a Snapdragon 8 Gen1 megjelenési időpontját is.

Neves szivárogtatók jelezték előre múlthéten, hogy a Qualcomm elég nagy módosításokra készül: lecserélnék a telefonokba gyártott processzoraik nevét, kezdve a Snapdragon 888 utódjával.

Ahogy az egész világsajtó, mi is azt hittük, hogy az új Qualcomm zászlóshajó processzor Snapdragon 898 vagy 895 néven fog megjelenni. Azonban a gyártó meghúzta a váratlant és teljesen más nevet választott: Snapdragon 8 Gen1.

A cég azt is kifejti, hogy szétválasztják a Qualcomm és a Snapdragon márkát. Ezt úgy kell érteni, hogy bár ugyanúgy a Qualcommé marad a Snapdragon is, csupán a termékek megnevezésében nem fog szerepelni a „Qualcomm” szó. Továbbá elhagyják az 5G jelzést is, tekintettel arra, hogy mostantól minden Snapdragon SoC 5G kompatibilis lesz.

Kategóriáktól függően (alső, közép, zászlóshajó stb.) fogják használni a színeket termékeiknél, melyek segíthetnek a tájékozódásban a laikus fogyasztók számára is. November 30-án pedig bejelentik az új processzort.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét