Jönnek a biztonságosabb és strapabíróbb noti akksik

0
124

A tavaji Sony akkumulátor baki után a figyelem egy időre a notebook akkumulátorok felé fordult. Több cég fogott kísérletekbe, hogy új rendszerű áramforrásokat állítsanak csatasorba. Ebbe a fejlesztésbe lépett be egy viszonylag új cég, a Boston-Power. Az általuk bemutatott akkumulátorok új dimenziókat nyithatnak meg az akkumlátorok piacán.
A korábbiakhoz képest biztonságosabb, gyorsabban feltölthető és kevésbé fáradékony akkumlátorok ugyan nem ígérnek az eddigieknél hosszabb rendelkezésre állást de minden más szempontból kedvezőbb megoldást jelentenek a hagyományos lítium-ion akkumulátorokhoz képest.
A Boston-Power most bemutatott Sonata nevű akkumulátorai több mint ezerszer is újratölthetők anélkül, hogy maximális teljesítményük csökkenne. Emellett a töltési idő is lényegesen leredukálódott, kevesebb mint egy óra alatt feltöltődnek A harmadik, de a legfontosabb újítás az, hogy Boston-Power áramforrása a rövidzárlatból eredő, rosszabb esetben akár tűzesetet is okozó túlmelegedés ellen speciális védelmi mechanizmust alkalmaz, mely azonnal és végérvényesen deaktiválja az áramforrást bármilyen észlelt rendellenesség esetén.
A Boston-Power Sonata akkumulátorai iránt több cég is komoly érdeklődést mutat, élükön a HP-val, mely jelenleg is kiterjedt teszteket folytat az új megoldással. Ha minden vizsgálat pozitív eredménnyel zárul, akkor legkorábban nyár elején kerülhetnek a boltokba az első olyan HP noteszgépek, melyek dobozában már az új áramforrás lapul – nyilatkozta Christina Lampe-Onerud, a Boston-Power elnök-vezérigazgatója

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét