Lenovo Yoga 8: A külső

A tegnapi bejegyzés nagy vonalakban vázolta a Lenovo legújabb, 8 colos tablet-jét a Yoga 8-at, sőt még néhány üzemidővel kapcsolatos információ és képernyőkép is publikálásra került. Olvasóink számára az is egyértelmű, hogy ezen a héten több mint jó vétel az egyedi külsővel rendelkező tablet, hiszen a Laptopszalon és a tablet-pc.hu webshop-jaiban mindössze 54 900 Ft-os végáron megvásárolhatjuk. Az akció szűkössége miatt nem szeretnénk a komplett tesztünk publikálását vasárnap késő estig tolni, mivel így értékes információktól fosztanánk meg a közösséget, valamint könnyedén le is csúszhatnak az akcióról. Következésképp, egyetlen terjedelmesebb írás helyett több, rövidebb bejegyzést teszünk közé. A mai a dobozról, annak tartalmáról, az esetleges tartozékokról és a külsőről fog szólni.

Lenovo Yoga 8: A külső

A doboz

Ezer szónál is többet mond egy kép, ami esetünkben különösen igaz. A Lenovo Yoga egyszerű, minimalista matt fekete dobozban érkezett, melynek elején látványos képen ábrázolják a tablet sokoldalúságát, ami az egyedi megjelenése miatt a használati módokra terjed ki. A hátoldalon az alapvető hardveres paraméterek, az oldalakon a gyártó logója, míg jobb oldalon egy Dolby felirat, mely a hangszórókra vonatkozik. Ugyanitt találunk három kis piktogramot, ami hűen ábrázolja a gyártó által elképzelt használhatósági lehetőségeket (állítva, fektetve, kézben tartva, mint egy kinyított magazint).

Lenovo Yoga 8: A külső

Tartozékok

Az elegáns dobozban a gép mellett nem sok mindent találunk. Sokat gondolkodtam rajta, hogy meg kell említenem, de szerintem még mindig nagy fekete pont a nevesebb gyártók azon politikája, hogy nem biztosítanak egy teljesen egyszerű tokot az eszközeik mellé hasonlóképpen, mint néhány kisebb brand. Az előző mondatból gyorsan le is szűrhettük a végeredményt, mely szerint a Yoga mellett csak töltőfejet, a hozzá tartozó USB kábelt és néhány felhasználói kézikönyvet találunk. Miközben ezeket futottam át találtam még valamit: ez egy pár csúszásgátló kis korong volt, amivel stabilizálhatjuk a tabot (bár szerintem így is elég stabilan ül). A papírok közt egy érdekes dokumentációra bukkantam, mely olyan kiegészítőket ábrázol, mint például a bluetooth billentyűzet, a több színben pompázó sleeve, vagy éppen a WD100-as névre hallgató wireless display adapter (Chromecast megoldás a Lenovo műhelyéből). Miért írtam le ezeket? Reményeim szerint hamarosan ezek az extra tartozékok is megérkeznek hazai piacra, hiszen ezekkel még inkább népszerűvé válhat a Yoga.

Nagyításhoz kattints!
Lenovo Yoga 8: A külső Lenovo Yoga 8: A külső Lenovo Yoga 8: A külső

Külső

El is érkeztünk a tablet legérdekesebb tulajdonságához, ez pedig a külső megjelenése. Sokan mondják nekem, hogy miért hoz annyira lázba egy-egy új táblagép megjelenése, hiszen mindegyik ugyanúgy néz ki: egy “tálca”, aminek az egyik fele érintés érzékeny panelt tartalmaz. Szerintem ez azért egy kicsit túlzás. Nos, a Yoga formatervére senki nem mondhatja azt, hogy beleolvad a a tabletek mezőnyébe, hiszen a kialakítása egyedi.

Mielőtt feltérképeznénk a felépítését, kezdjük azzal, ami kapásból feltűnik. Képzeljünk el egy viszonylag vastagnak mondható magazinra, aminek az egyik végét, körülbelül 2-3 centiméteres szélességben feltekerjük. Az így kapott forma nagyjából jól leírja a Yoga alakját. Az alsó, nevezzük dudornak, tulajdonképpen egy 6000 mAh-es akkumulátor.

Kezdjük az előlappal. Alapértelmezésben a Lenovo üdvöskéje fektetett módban használandó, ezt a 8 colos, HD felbontással (1280 x 800 pixel) rendelkező IPS kijelző alatti logó is bizonyítja. A panelt körülölelő káva vastagsága átlagosnak mondható, szemből nézve a baloldalon helyezkedik el az 1,6 MP-es webkamera. Még mindig front nézetnél maradva, a gyártói felségjelzés alatti részen elterülő áramforrás egy-egy szélén találjuk a Dolby sztereó hangszórókat.

Nagyításhoz kattints!
Lenovo Yoga 8: A külső Lenovo Yoga 8: A külső Lenovo Yoga 8: A külső

A felfelé keskenyedő készülékház bal oldalán találjuk a töltésre is alkalmas micro USB csatlakozót, míg az akkumulátor baloldalán látható a méretes bekapcsológomb. Itt egy fura megvalósítás tapasztalható, ami a visszajelző LED-re vonatkozik. A koncepció, mely szerint a hardveres gomb körvonala villog halvány fehér színben esetleges esemény bekövetkezésekor, szép, de egyben funkcióját is veszti, hiszen abszolút nem feltűnő.

A jobb oldalra egy zajszűrővel ellátott mikrofont, a hangerőszabályzó hardveres gombjait helyezték el a mérnökök, míg a már sokszor emlegetett akku ezen oldalán a 3,5 mm-es audio kimenet köszön vissza.

Nagyításhoz kattints!
Lenovo Yoga 8: A külső Lenovo Yoga 8: A külső Lenovo Yoga 8: A külső

A hátlapot két részre osztanám. A felső két harmad enyhén textúrázott borítással rendelkezik, amelynek közepén króm hatású Lenovo feliratot helyeztek el. Az alsó harmad hűvös fém, aminek középső része egy mozdulattal kihajtható, így aktiválva a ‘stand mode’-ot. Ez alatt gyári számot és a szokásos azonosítókat találjuk a micro SD foglalat mellett. Az utolsó említésre méltó modul a külsőn az 5 MP-es kamera, ami a tablet legvastagabb végének jobb alsó sarkában helyezkedik el.

Nagyításhoz kattints!

Lenovo Yoga 8: A külső Lenovo Yoga 8: A külső Lenovo Yoga 8: A külső

Úgy vélem a leírás és a készített képek alapján mindenkinek világossá vált, hogy ha a Lenovo Yoga 8 kerül szóba, akkor nem szabad egy átlagos tablet-re gondolni. Az egyszerű, letisztult minimalista dizájn, a kiváló összeszerelés és anyaghasználat eleganciát és egyediséget kölcsönöz a tablet-nek. Te már láttad élőben?

 

Mr. X

További fotókk itt: << Lenovo Yoga 8 (B6000) Design >>

Előző részek:
Lenovo Yoga 8: Megérkezett!

 

Lenovo Yoga 8: A külső

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?